péntek, május 09, 2014

Még mindig az iskolaépület-átalakításokról

Maradjunk továbbra is az iskolaépületeknél, mintegy az előző postomat kiegészítőleg. 

Ma reggel már egy nagyobb részt kerítettek le a focipályából (ami az előző postban a képen nem is látszik teljes valójában; egy hatalmas füves placcról van szó), mert ma már kezdődik az építkezés.
Boti úgy nyilatkozott az ideiglenes osztályteremről, hogy neki sokkal jobban tetszik ez, mint a régi, és csak két negatívumot említett meg. Az egyik, hogy itt nincs szőnyeg a tanteremben (Magyarországon hol volt olyan tantermünk, amelyben bármiféle szőnyeg is lett volna???), másrészt pedig egy kicsit dübörög a padló, amikor ugrálnak, vagy futnak rajta, sőt egy picit akkor is, ha csak rendesen mennek, sétálnak. Persze, hiszen ez ideiglenesre lett tervezve, na, de sebaj.
Másfelől ezek az osztálytermek sokkal tágasabbak, mint amilyenek a régiek voltak, és minden gyereknek sokkal jobban tetszenek.

De hogy ne csak a pozitívumokat emeljük ki az építkezésekkel kapcsolatban, de még csak az iskolai építkezésekkel kapcsolatban se legyünk elfogultak, megemlítek egy ellenpéldát is.
Az út átellenső oldalán található középfokú tanítási intézmény, a The Bourne Academy tavaly adott át egy új parkolót, mely a két iskola forgalmát hivatott bonyolítani. A parkoló kialakítása kemény másfél évet vett igénybe. Ez kiccccsit röhejesen sok! Rendesen leaszfaltozott parkolóról van szó, szóval nem összecsapott fércmunka, de akkor is!
A legfőbb probléma pedig nem is az, hogy mennyi ideig ültek rajta, hanem a mérete. Amikor elhatározták, hogy megépítik, akkor még talán elegendő lett volna az akkori autómennyiségnek, feltéve, hogy a kinti, utcai parkolóhelyeket is meghagyják. (Korábban hivatkoztam rá "halszálkás" parkoló címszóval, mert ilyen kb. 60°-os szögben beállós, halszálkás jellegű és igencsak bénán parkolnak bele a vezetni amúgy sem tudó helyiek.)
Azóta a környékbeli iskola-összevonások és -megszűntetések miatt felduzzadt a két itteni suli látogatottsága és az autóálomány is. Mindehhez viszont az utcai parkolót, zsákutcáról lévén szó, lekerítették - mondván, hogy az lesz a staff parkoló, vagyis a személyzet használja. Nos, ez tulajdonképpen pang, míg az iskolai túlterhelt. Az esetek többségében teljesen tele van autókkal, a környékbeli kis utcákban kell keresni helyet.
Mindehhez hab a tortán, hogy a frankó kis parkoló mögött egy még egyszer akkora füves placc terpeszkedik kihasználatlanul, ahová meg lehetett volna emezt hosszabbítani. De mégsem történt, azt a területet senki sem használja, csupán a füvet kell lenyírni rajta időről időre.

Egy másik baki szintén a The Bourne Academy-hez kötődik. Tavalyelőtt nagy átalakítások voltak az iskolaépületekben is, melyek azóta is elhúzódtak, további átalakítások zajlanak. Ezek nem zavarják meg az iskola munkarendjét, minden zajlik zavartalanul - eltekintve attól, hogy időnként nagyobb teherautók jelentek meg az "építési területen", és persze milyen másik időpontot választottak volna a felbukkanásra, mint az első becsengetés előtti fél órát. Az igazi "nagy húzás" azonban az volt, amikor a nyári szünetre tervezett nagyobb átalakítással csúszott néhány napot a kivitelező, és emiatt a tanév pár napos késéssel indulhatott. 
Több elnézéskérő levelet is kaptunk emiatt az iskolától - és úgy tudjuk, hogy a kivitelezőt be is perelték és kártérítést kaptak emiatt a mulasztásért. 
Mert ez, azért mégiscsak egy másik ország, na!

Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page