péntek, március 07, 2014

Kávéivási szokások változása - a francia pörkölésű kávé és a csigatermesztés kapcsolataÚjabban egy "ócó" darálós kávéfőzőt használunk, amit amikor megvettünk, nem nagyon szerettünk. Helyette egy Nestlés kapszulásat használtunk, de aztán a Nestlé bojkottra került világhódító vízkincs-kisajátító ambícióik miatt, így eleinte csaknem kényszerűségből elővettük ezt "a régit". És utánanéztünk, hogy mivel lehetne a végeredményt feljavítani. Laikusként is szembetűnt, hogy
itt többféle és másféle pörkölésű kávébabot lehet kapni, mint "odahaza". Hamarosan rájöttünk, hogy a kellemetlen, már-már ihatatlan ízű kávé az a francia pörkölésű. Helyette mára már kitapasztaltuk, melyiket érdemes megvenni. Tulajdonképpen ritka jószág, mert szinte mindenhol a francia pörkölésűt nyomják.
Azon gondolkodtunk mindeközben, hogy milyen jó dolgunk lenne itt, ha franciák lennénk. És nem is csak emiatt, hiszen a kertünkben az elmúlt években folyamatos probléma volt a csiga- és meztelencsiga-invázió.
El is képzeltük, milyen szép lenne az élet, amidőn az ihatatlan löttyöt kitöltvén, kistányérral a kezünkben, árgus szemeket meresztve rohangálnánk körbe a kertben, és szedegetnénk össze a csigákokat.
A kertben csak olyan dolgokat ültetnénk, ami a csigákat vonzza, és ha bárki megkérdezné, mit termesztünk, gondolkodás nélkül rávágnánk, hogy csigát. :D


Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page