szombat, június 16, 2012

Amikor a róka parkolt


A sztori már nem új, viszont nálunk családi körben szállóigévé lett. Még Magyarországon történt, évekkel ezelőtt, amikor is a nagycsaládos egyesület szokásos havi összejöveteléről neJ többedmagával hazafelé tartott.
-Képzeljétek, a múltkor a házak között, a parkolóban láttam egy rókát! - újságolta elhűlten egy nagycsaládos anyuka, akit most nem neveznék meg, - bár Vonnegut mester óta tudjuk, hogy a Jóisten az ártatlanokat merő mennyei rutinból is védelmezi, - de annyit elmondhatok, hogy diplomás, értelmiségi hölgyről van szó.

Nejem, hogy egy kis humort is vigyen a társalgásba, közbevetette:
-Ott parkolt?
És a hölgy, értelmiségiség ide, vagy oda, elkezdte magyarázni:
-Hát a róka az nem parkolt, hanem csak ott volt...

Szóval az egyértelmű szituációban magukat és a helyzetet nem észrevéve, gyermetegen reagáló emberkék dumáira szoktuk mondani:
-Hát a róka az nem parkolt, hanem csak úgy ott volt....

Hogy honnan jutott ez most az eszembe?
Itt is bent járnak a városban, több park is van, ahol ott laknak ravaszdiék. Tegnap este ott partiztak ketten az út közepén és meg kellett állnom miattuk, mert nem szeretek vasalni, egy mérfölddel később megint ott gyalogoskodtak az úton, meg a járdán. Bent, a városban. Civilizálódunk, kérem szépen. Az állatok is. :)

2 megjegyzés:

Mami írta...

húú mennyi ilyen van nekünk is. Egyszer a mekiben (rég, még kicsik voltak a kölkök) a Bali észrevette, hogy az egyik gyerek tálcája szélére van pakolva egy szelet uborka. "Te olivia, nem kéred az uborkát???" felkiáltással be is kapta nyomban. Olivia kissé lassú reflexidejű volt mindig, nagy kikerekedett szemeket meresztett az apjára, majd anno még pöszén így szólt "a-a-apa, aszt a szipőmről vettem fejl" .. azóta ha valami nem stimmel, nem finom, vagy ilyesmi- nálunk ez a kedvenc szállóige. (Jah, körülöttünk mindenki fél órát dülöngélt a röhögéstől)

AtonHotep írta...

LOL :D

 
Locations of visitors to this page