kedd, március 20, 2012

Angolikumok

Nemrégiben belefutottam egy ilyen általánosítós postba a fércbűkon keresztül,  mely nem kevés iróniával van megfűszerezve, és finomkodó lelkűeknél emocionális zavarokat is okozhat akár - vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy egy-egy brutálisabb, a boltban, a legretardáltabb helyi parasztok és egyéb agy nélküli létezők között eltöltött munkanap elteltével tudok csak azonosulni a hozzáállással és a tények eképpen történő összegzésével, de felvezetésnek (vagy ha később mersz csak kattintani, levezetésnek) semmiképpen sem utolsó. Ehhez képest az én idevésett dolgaim semmiségek. :)

Mikrofont a hentesnek!Ez egy igazi angolikum (szó invented by mi magunk), amikor a Poole-i High Streetre begördül a mobil hentesbolt. Egy 3,5 tonnás hűtő-teherautót képzelj el, melynek az egyik oldala le- és felnyílóan impozáns hentesbolttá alakítható, és innen kínálják a portékákat. Ebben még semmi extra nem lenne, ha nem volna egy kihangosító rendszer is bekapcsolva, mely a kiszolgáló hentes férfi fejmikrofonját lenne hivatott kierősíteni. A napi aktualitásokat, különféle akciókat folyamatosan hadarja az arc (mellékesen olyan dorseti paraszt akcentussal, amit a frissen Angliába érkezők még hírből sem ismernek, nem ám hogy megértenének), és ezt időnként ilyesmik szakítják meg, ahogy most rögtönzök:
"Melyikből parancsol, uram? Ezt a darabot? Egy pork loin steak az úrnak, Charles, légy szíves! És kettőt abból a főzőkolbászból is! Öt font negyven lesz! Tessék, a visszajáró! Köszi! Emberek, van még bárányhús akciósan! A tálcásból kettőt fizet, egyet kap! Végkiárusítok, mert ennek el kell fogynia! Igen, hölgyem? Nem, sajnos a marhaszárny már elfogyott. Birkazuza sincs. Ebből a tehénepénynek valóból? Nagyon finom, én is ilet csinálok vasárnap barbikjúra. Ezt, vagy ezt? Rendben, máris. Oké. Négy font húsz lesz. Beletegyem egy másik zacsiba is? Csak mert rácsöpöghet a szoknyájára. Kérem a következőt! Miben segíthetek? Aha. Igen, az ott az az. Mennyit adhatok? Melyiket parancsolja?"

És így tovább, egész nap, amíg csak van cuccuk...

Arrogancia

Lehet, hogy nem sokan nevezik annak, amikor egy nem túl forgalmas mellékutcába felszerelnek egy sebességmérő (és ha túlléped, csak azt kijelző, hogy "30 slow down") készüléket. Én viszont annak tartom.
Mert nem elég, hogy a pórnépet mélyalvásban tartják és villámhárító programokkal (sportesemények, tévé, stb.) vezetik le azt a "fölösleges" energiáját, amellyel a jelenlegi rendszert megdönthetné és lepöckölhetné a parazitákat magáról! Még az ilyen dolgokkal is baszogatni kell!
Mert az, ha háborút indítasz más országok ellen, legyilkolva civilek millióit, szétbaszva országok infrastruktúráját, lezüllesztve gazdaságaikat, elrabolva kincseiket és mindenestül nincstelenekké téve őket, az nem bűn! Az erény, amiért még kibaszott kitüntetést is kaphatsz, feltéve, hogy élen jársz a brutalitásban és kegyetlenkedésekben.
Na de próbálj meg 30 helyett csak 33-mal, vagy 35-tel menni!
Rohadt bűnöző vagy, bazdmeg!

Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page