szerda, január 04, 2012

Időjárás-befolyásolás ismét


A napokban nagy szél fújt, orkán erejű, egyes rádiókban ahogy bemondták, 100 mérföldes órnákénti sebességet megközelítő, helyenként túl is lépő széllökésekkel. A "vicces" azonban az volt mindig, amikor egyszer csak tíz-tizenöt percre, vagy akár félórákra is, szinte teljes szélcsend kerekedett. Mintha csak lekapcsoltak volna egy kapcsolót valahol.
Ebédszünet? Túlmelegedés? 

A szélsőséges időjárási viszonyok mindig a hírekben úgy jelennek meg, mint amik mintegy bizonyítékai a globális felmelegedésnek és az emberiség környezetre gyakorolt káros hatásainak. Nem akarom kisebbíteni az amúgy a semminél azért nagyobb hatásunkat, de mielőtt valaki farkast kiáltana, érdemes az efféle "apróbb" árulkodó jelekre is odafigyelni.

Nem volt ez másképpen kb. két éve Magyarországon sem, ahol szintén szélsőséges időjárási anomáliák váltották egymást. Emlékszem még az utolsó Pécsen eltöltött fél nyarunkra, amikor a laza 17 fokos borús, pulóveres napok váltották egymást a 35 fokos, délutánra beborulós, zápor-zivatar-jégesősekkel... Hónapokig, folyamatosan szinte. (Ugye Te is emlékszel, kedves nyájas olvasóm?) Korántsem természetes, annyi szent.

Ez a következő link pedig lerántja a leplet, miről is beszélek:
Igen, a HAARP időjárás-befolyásoló hatásairól. 

  • Hogy kik üzemeltetik? 
  • Kinek az érdekeit szolgálja ez az egész? 
  • Mit akarnak vele elérni?

Ezek a kérdések tényleg érdemesek a megfogalmazásra és az alapos átgondolásra, mielőtt rávágnánk egy-egy gyors választ csípőből.

Egyébként pedig, ha valaki még kételkedne a globális felmelegedés legendája valóságalapjának nem létezésében, annak azt ajánlom, tekintse meg ezt a nem épp rövid, de annál alaposabb filmet, mely a legendát végigkíséri a születése előtti mozgatórugóktól napjainkbani továbbéléséig.

Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page