hétfő, szeptember 12, 2011

Az angol nő rendeltetése a Földgolyón tervezőmérnök szemmel

Nem mindegy, hogy valamit rendeltetésszerűen használunk, vagy nem. Épp ezért nem árt végigolvasni a használati útmutatót, vagy ha ez nem áll rendelkezésre, akkor szakember véleményét kikérni.

A legutóbbi magyartalálkozó alkalmával egyik honfitársunk megosztotta velem egy tervezőmérnök barátja véleményét az angol nőkről. Közreadom, nehogy véletlenül valaki eltérjen a rendeltetésszerű használattól:
Design szempontjából sok az árulkodó jel, melyek egyértelműen arra utalnak, hogy az angol nőket arra tervezték, hogy nagy súlyokat, súlyos terheket hordozzanak hosszú távokon.

A kipárnázott, széles, teherbíró vállak a súlyok számára ideális felfekvő felületet biztosítanak. Ehhez társulnak az ormótlan, ám mégis izmos, mindazonáltal kipárnázott felső végtagok, melyek a hajóteher kibiztosításában, menet közbeni helyben tartásában, majd az induló- és célállomásoknál a rakodásban jelentős segítségül szolgálnak.
A széles, teherbíró csípő, az izmos, vaskos lábak, továbbá a megfigyelhető modellek túlnyomó többségének jelentős karosszériaméretei (180-190cm átlagos testmagasság hordó alkattal) pedig lehetővé teszik a jelentősebb távok megtételét is.
Fentiekből szerintem is egyértelmű... :D

Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page