csütörtök, szeptember 01, 2011

Apályhal és T-bogár

Kiegészítve tébogárfényképpel!
Nem, utóbbi nem a T-mobil kötőjel tékom tébolydából származik, hanem mindkettő a gyermekeinktől. :)
Családunk kreatív tagjai ilyen és ehhez hasonló rövidítésekkel és frappáns megfogalmazásokkal teszik egyedibbé a hétköznapi beszédet, na meg csalnak mosolyt az arcunkra.

Az apályhal elnevezés a szövőhalra vonatkozik, melyről azt illik tudni, hogy a hátán levő mérges tüskével védi magát a rálépéstől, amidőn apálykor előszeretettel bújik meg a parti, partközeli homokban. Tavalyelőtt én, tavaly neJ talált meg egyet-egyet lábbal. Nem kellemes érzés, a fájdalom egy-két napig is tart úgy rendesebben, és tompábban is hetekig húzódhat a dolog. Nekem a sarkamon volt a karc és ha leguggoltam, vagy olyat csináltam, amitől a bőr húzódott arrafelé, még egy-másfél hónap múltán is bizony besajgott. Utólag tudtuk meg, hogy ha rálépsz, azon nyomban, frissen forró vízbe kell tenni a lábad, és a hőtől a méreg megkeményedve kicsapódik. Utána is lesz egy kis kellemetlen érzés, na de nem fájdalom.


A T-bogár ennél prózaibb (és kevésbé fájdalmas - a szerk.). Az a molylepkékkel, vagy tán a fátyolkákkal rokon  repdeső, mely előszeretettel parkol le a falon, fejjel ugye felfelé, és a két szárnyát oldalvást eltartva magától, egész testével egy nagy T betűt formál. 

Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page