kedd, augusztus 09, 2011

Világképrombolás IV. - Helyünk a Világmindenségben

Nem kívánom a Nyájas Olvasó idejét sokáig rabolni, így most is bulvár-hosszúságú postra számíthat mindenki, aki kattint...

Kezdetnek felvázolhatnám a geocentrikus-, majd a heliocentrikus világképek kialakulását, ismertethetném őket, a hozzájuk kapcsolódó csillagászok és matematikusok, fizikusok és gyógymasszőrök, kovácsok, hentesek, vargák és szabók neveinek és életpályájának felsorolásával, de ettől most hely (vagy inkább idő - a szerk.) hiányában, továbbá mivel ezzel tele vannak a tudományos site-ok és könyvek (jé, valaki még a papír alapú dokumentációt is megemlíti a 21. században??? - a szerk.) eltekintenék.


Egy kicsit most máshonnan fogom megközelíteni a kérdést, és nem is fejtem ki részleteire szedve, mert szükségtelennek látom.


Nos, ha valaki böngészni kezdi a híroldalakat, akkor többé-kevésbé* képbe kerül mindennapjaink apró-cseprő dolgaival.
* Többé-kevésbé, mert például nem sokan tudnak az elmúlt években békésen és sikeresen lezajlott Izlandi civil forradalomról, mert a média hatalom, és a hatalomé a média, és amit meg akarnak mutatni, azt megláthatod, amit pedig nem akarnak megmutatni, azt csak kisebb-nagyobb (az információ korában azért fokozatosan egyre kisebb - a szerk.) nehézségek árán tudod kihámozni a katyvaszból. Lehet, hogy csak annyit látsz, hogy Izland egy negatív figura, akit szapul már mindenki, mert nem fizeti vissza adósságát, és még a szegény bálnákat is vadássza a tilalom ellenére. Természetesen a híradások nemcsak hogy felszólítanak - még környezetvédői alapon is - a szigetország bojkottjára, de elnézően elhallgatják a tényt, hogy eme nemes bűnöket az Amerikai Egybesült Állatoktól elkezdve Kanadán át a Baltikum országain át hányan követik el még Izlandon kívül, sokszor sokkal nagyobb nagyságrendben. De amit meg akarnak veled láttatni, azt meglátod egyből. 


Eme kitérő után, gondolatban, utazzunk el, immáron a napi hírekkel felfegyverkezve, és mindennek ami nyugati társadalmunkban épp zajlik, többé-kevésbé** tudatában, egy távoli, csendes-óceáni szigetre, és találkozzunk egy ottani bennszülöttel...

(** Mi ez itt?
é, é, é, é, é, b, é, é, b, é, é, é, é, é, é, é, é, b, b, é, é, é, é, é, é, é, é, é, é, é, é, é, é, b, é
Több é, kevés bé. 
- a szerk.)

Ez lesz most a kiindulópontunk.

Ez a kozmikus hasonlat.

Kozmikus értelemben véve pedig, még ha oly jól tájékozottak is vagyunk a mindennapok eseményeiben, mint a nyugati, civilizált társadalom tagjai, mégiscsak olyanok vagyunk, mint a külvilágtól elzárt bennszülött, aki a szomszédos törzsekkel való dolgokban ugyan naprakész, de még csak azt sem tudná megmutatni a vaktérképen, hol helyezkedik el egy távolabbi kontinens. (Nem ám, hogy még a napi hírekhez is hozzá tudna szólni...)

Kozmikus értelemben mi vagyunk a szigetlakó bennszülöttek, akik marhára el vagyunk itt szigetelődve, és még csak azt sem tudjuk, mi történik odakint.

Tovább megyek.

Kedves Amerikai Egybesült Állatok-beli, évszázadokkal ezelőtti állapotokat konzerválni akaró ostoba szervezetek által még azt is elhitették velünk, hogy egyedül vagyunk a Világmindenségben, és hogy e szigeten kívül semmi, de semmi sem létezik.

Nincsenek kontinensek, nincsenek szomszédos szigetek, vagy ha épp tiszta az idő és (sajnos) látszanak, akkor is lakatlanok, mert nem tudnak ugyanolyan füstjeleket leadni, mint amilyeneket mi produkálunk. (SETI?) Az oda ellátogatott csónakjaink (amelyek közül több is odaveszett, volt amely legénységestől, bár utóbb azt mondtuk, ez a mellettünk álló férfi {Gagarin? Armstrong és Aldrin? Vagy a Marsra küldött távirányítású kisautó, amely jelenleg a leg-hi-tech-ebbnek van hazudva, pedig a fiadnak is hasonlót veszel a csíkos üzletláncban? - a szerk.} volt az aki ott járt és sikeresen, épségben visszatért) pedig beszámoltak arról, hogy még a növények sem olyanok, mint itt, nem ehető a gyümölcsük, stb.
Aztán később majd apránként beadhatjuk, hogy ott is azért volt banán, meg narancs, (mikróbák?) de csak apránként és minél később! 
Mert ki kell élveznünk a hatalom illúzióját!

Mert amit mi mondunk, csak az létezik....

.
. .
. . .
...amíg ők onnan ide nem jönnek...
! ! ! ! ! ! ! ! ! !
.
..
....
...de mi van, ha esetleg mi valamit még csináltunk ott időközben, egyik ottjártunk alkalmával (az itteni törzs adófizető bennszülötteinek a pénzén), nehogy ők ide jöjjenek? (Vagy csak minél később - a szerk.)

Pl. koponyákkal raktuk tele a partszakaszt, ahol mi jártunk, elrettentésül......és most esetleg ott, azon a szigeten civilizált, puskaport is ismerő, fejlett lények élnek, akik csak csóválják a fejüket, miközben a tengerparton szürcsölik a feketét napernyőik alatt, és szemlélik az éjszaka általunk odahordott koponyákat. Vajon mit gondolhatnak rólunk, az ottani hírekeit laptopjaikról böngészve?


Bizony, ez a jelenlegi helyünk a Világegyetemben, és legjobb, ha illúzióidat minél hamarabb félredobod és hozzászoksz a gondolathoz!

Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page