szerda, augusztus 17, 2011

Mondd, szántó'? - avagy a GMO és az angol hétköznapok (géemmó-kerülőknek igencsak javallott post)

Mondd! Szántó'?
Csak mer' én nem!
Ezt a cikket érdemes elolvasni, egyébként Judit fb oldalán keresztül sikerült megtalálni. Bevezetőnek szán(tot)tam. 
Ahol most élünk, ez viszont nem Magyarország, és a GMO szempontjából ez bizony nagyon is hátrány. Itt ugyanis nincs kitiltva semmi ilyesmi.
De csapjunk is a - remélhetőleg géemmó-mentes - lecsóba: honnan is tudhatja a gyanútlan (bármilyen) állampolgár, hogy amit leemel a polcról a szénszbörízben, vagy a teszkóban itt az Egybesült Sirályságban, az most géemmó, vagy nem?

A válasz azért rém egyszerű, vagy legalábbis ahhoz közeli.


A zöldség-gyümölcs címkéjén ha olyat látsz, hogy "Class I", és nem akarsz géemmót, akkor azt a biztonyos  terméket hagyd szépen a polcon elrothadni! 
Sajnos nem biztos, hogy menni fog neki, mert ezek többnyire a halgénes, sokáig eltartható, kevésbé romlékony zöldségek és gyümölcsök lesznek (ezért is az első osztály, ugyebár, micsoda képzavar... szóval sokáig "szép" marad, a látványra hajaztak...)...

És akkor jön az ember agya azzal, hogy "na de én csakis organic cuccot veszek, az nem lehet géemmó".
Akkor kapaszkodj meg! 
Lehet!
Ugyanis ha a géemmós vacakot olyan földbe dugják, amit nem vegyszereznek, akkor már rakhatják is rá az organic feliratot bőszen. A gyanútlan honpolgár pedig pakolja is a kosárba és büszke magára, hogy tett az egészségéért, és a világ megjobbításáért, pedig...


Hát egyelőre ennyi, most nem tudok szolgálni olyan javaslatokkal, hogy páros napon ha telehold van, állj féllábra, rajzolj három rúnát a mellkasodra és mondj el félig csukott szemmel egy gyertyakörben egy meghatározott kopt nyelvű mondókát, amitől majd elkerül a géemmós rontás - remélem azonban, hogy ettől nincs senkinek hiányérzete. 
Az információ továbbadása ha nem is kötelező, de erősen javallott. :)

Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page