csütörtök, augusztus 18, 2011

Kiszakadt a felhő

A ma reggeli, időjárás általi megtréfáltatásunkról több helyen is írtak.

Nyugi, nem lesz ez hírblog, csak ez most kapcsolódik hozzánk némelyest.

Szóval, mivel itt az abszolúte csendesen szemerkélős esőcske a legelterjedtebb, ezért ez igencsak furcsa volt. De legalább a hordók megteltek, lesz miből öntözni (már azoknak, akik hozzánk hasonlóan professzionális/félprofesszionális parasztok - a szerk.)
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2027453/UK-flash-floods-Dorset-monsoon-Bournemouth-coast-gets-fortnights-rain-30-MINS.html

Hozzátehetném, hogy akinek 4x4-es kocsija van, annak könnyű volt a dolga, csak a sok bénázót kellett kerülgetnie. (Tisztára mint télen. Nem lehet a balfékektől haladni...)

3 megjegyzés:

Mami írta...

Nálunk ma volt ugyanez, a Lidl parkolóban a kocsitól a bejáratig tojjá áztunk, pedig nálunk is a nedves vacak szokott csak esni. Most meg körömnyi nehéz cseppekben kopogott a fejünkön. Mondtuk is, hogy még Magyarhonban volt ilyen élményünk utoljára.

AtonHotep írta...

Itt nekünk a személyes tapasztalat a következő volt:
Tavaly, pár nappal miután beköltöztünk, egy a mostanihoz kissé hasonló (bár ennek kb. negyede) felhőszakadás volt, amikor is a conservatory tetejének az illesztéseinél elkezdett bejönni a víz. (Ugye az angol építészet remekei, a kispórolt és olcsó minőségű anyagok, stb...). Rendesen vödröket kellett alá tolni és ami beérkezett, azt lehetett nem csak felmosóval felitatni, de lapátolni is!!!
Ekkor én alaposan átnéztem, mit lehet tenni, és szilikonnal végigkentem az ablakok széleit.
Ez elég hatásosnak bizonyult - mindaddig, amíg a szilikon (made in Britain) el nem kezdett rohamosan repedezni.
Egy kis Pató Pál effektus is bejátszott, mondván, nem kizárt, hogy majd innen is hamarosan költözünk, tán csak kibírja.
És most jött ez.
Annyira azért nem öntött el minket a víz, mint tavaly, de azért lehetett vödrözni és felmosni. (Lapátra való már nem jött be.)
Most megvárom, amíg alaposabban ki nem szárad, és adok neki valami drágább, import szilikonnal...

Egyébkétn mi klasszul megúsztuk, volt aki elúszott benne kajakkal, és ismerőseink közt is akadt, akinek a nappalijából kellett szivattyúzni.
A Poole-i Dolphin Centre-ben a Primark üzletben térdig jártak az eladók az égi áldásban, mielőtt bezártak volna... Ők szarabbué jártak, na.

Mami írta...

Úramattyám! Mindig is gondoltam, hogy piszok szerencsénk van a lakásunkkal, de akkor ezek után már tényleg! Itt a környékben a magyarok tavaly karácsony táján mesélték, hogy a konyhában a lehelletük is látszik, (szó szoros értelemben átjártak melegedni hozzánk) annyira szar a fűtés a lakásukban. Kedvenc fogorvosunk szintén beázik, egy másik magyar csapatnál a tetőtéri lakás penészedik rendesen. Iszonyat mázlink van a lakásügynökségünkkel is, eddig minden panaszunkat ingyen és bérmentve kivizsgálták és intézkedtek, a ház felújítása is most folyik kívülről, még tetőt is cserélnek. Se be nem ázunk, se nem fázunk, csak hát a víznyomás ugyi :D . Szeretnénk nagyobba menni jövőre, de erős vizslatásnak kell majd alávetni az új ingatlant az biztos.

 
Locations of visitors to this page