szerda, augusztus 31, 2011

Az ezüstkolloid "veszélyeiről"

Kb. egy hónapja történt pofakönyvön, hogy egy másik szálon folyó beszélgetés során a szó az ezüstkolloidra terelődött, és fel lettem világosítva a túladagolás veszélyéről. Nos, mivel "rendszeres fogyasztók" vagyunk, ezért a "normális" adagolás "mellékhatásairól", úgy mint a mindenféle (egyébként köreinkben igencsak ritka) megfázások és {hasmenéses/hányásos/egyéb} fertőzések, valamint akár komolyabb betegségek (nálunk még ennél is ritkább) hamarjában történő elmúlásáról már gyógyszerkönyvnyi (!!!) tapasztalatot össze tudnánk hordani (mondjuk a konkrétan saját tapasztalatok ennél csekélyebb terjedelműek, de egyértelműen pozitívban van meghúzva a mérleg így is), ám a túladagolás veszélyeiről először hallottam. A felsorolt két darab linket (hamarosan betolom, várd ki pls) megnéztem, és kiokosítottam magam a témában. Hogy mit leltem, azt azért érdemes megtudni! :)

Tudom, az ezüst-kolloid bemutatásával kellene kezdenem ezt a postot, mert sokan akik ide kattintanak, nem ismerik. A felvezetésből valami csodaszernek hihetné bárki, pedig csak egy olyan természetes anyag, amely a táplálékainkban is megtalálható volt, mielőtt a műtrágyázással kiirtottuk volna a talajból, és amely igen apró, tiszta ezüst részecskékből áll. Hatásai között a baktérium- és vírusölő hatást szokás elsőként kiemelni, amely révén már az ókorban is híres gyógy-szerként tartották számon. Akit mélységében érdekel a téma, wikipediázzon, vagy google-jon utána. Most visszatérnék a tárgyhoz. A veszélyek....

Állítólag (nem győzöm hangsúlyozni ezt a szót) az Amerikai Egybesült Álmokban létezik több olyan ember is, akiket nem figyelmeztettek erre az ordas veszélyre, sőt nem átallottak azzal traktálni, hogy ez egy csodaszer és mindenre jó.

Ezt a videót linkelte be először vitapartnerem.
Tételezzük fel, hogy az illető tényleg pórul járt, és nem festékkel van kikenve, amit mondjuk én azért el tudok képzelni. De most legyünk megértőek.
Szóval.
A videót ha végignézed, látod, hogy a FDA, vagyis a kaja- és drogügyi hivatal, ami a gyógyszergyárak kezére hajtja a malmot, és tulajdonképpen egy bábszervezet, kampányt indított az ezüstkolloid betiltásáért. A videó felhívja a figyelmet a veszélyre, és megkér, hogy te is légy már olyan balek kedves, és írd alá a petíciót, amely ily módon emberéleteket menthet meg, illetve ha életeket nem is, de embereket a kéküléstől-szürküléstől.

Mi ebben a hiba, hogy egy a vitaminokat és egészséges életmódot betiltani akaró, dollármilliárdokat fekete lyukként elnyelő, a gyógyulni vágyókat "gyógyszer" címkével ellátott mérgekkel és egészségre káros vegyszerekkel tömeggyilkoló "ártatlan" kormányszerv kampányol valami ellen?

De menjünk tovább, csak még arra kérlek, ne vonj le semmilyen konzekvenciát EGYELŐRE! Köszönöm!

Nos. A betegség vajon létezik-e?

Egy szócikk a wikitől itt, ez volt a következő link az adott beszélgetésben.
Nos, a fénykép, amit oda mellékeltek, hogy finoman fogalmazzak,,, khm,,, "computer-enhanced argyria"... Hát ilyen argyriát arról is tudok csinálni, aki életében ezüstkolloid-közelbe még nem került. De vegyük inkább a szöveget.
Nem kötök bele, jó? Olvassa el, aki akarja, csak egyetlen "cseprőségre" hadd hívjak fel figyelmet, mert tudom, a sok-sok szöveg bárkit összezavarhat. Hova rejts el egy tűt a legbiztonságosabban, mintsem a szénakazalba. Nemdenem?

A szöveg a következőt emeli ki egy tanulmányból, mely tudományos alapokon nyugszik a gyógyszergyártók főhadiszállása (azaz az FDA) szerint is:

"The reference dose, published by the United States Environmental Protection Agency in 1991, which recommends the estimated daily exposure which is unlikely to incur an appreciable risk of deleterious effects during a lifetime, is 5 µg/kg/d; meaning 5 microgram of silver per kilogram of weight per person each day – about 1 liter of 10 ppm colloidal silver per month for a 66 kg person."

Vagyis, az ajánlott mennyiség, amit ha betart valaki, akkor még nem valószínű, hogy élete során az argyria kialakulhat, 5 mikrogram per az áldozat tömegkilogrammja per nap, vagyis naponta 5 mikrogramm szorozva ahány kiló vagy. Egy 66 kilós ember számára ez a 10ppm tisztaságú oldatból havonta 1 liter.

Érted?
Vásároltál már ezüstkolloidot? Tudod mennyibe kerül?

Nos, akkor ismét tegyük fel, hogy az a csávó a videóban tényleg nem festékes...

...Te is azt mondod, hogy akkor hülye?

Érted: 1 liter még biztonságos. Havonta.
Ha extrém esetben napi (megfázás, vagy egyéb durva betegség esetén, mondjuk) fél-egy deci lecsúszik, arra azt fogod mondani, ennyi bőségesen elég. Másnapra meggyógyulsz, ez tuti. És visszaállsz a napi egy kanálnyi minimálra, vagy akár el is hagyod, és csak ha baj van, akkor szeded. Nálunk 6 főre, családilag kitart néha 2 dl egy jó hónapig, vagy ha szarabb hónap van, két hétig. (Ha leosztod, nem is beszélsz argyriáról...)

Hogy valaki másfél-két litert, vagy még többet is megigyon belőle havonta (mert ugye amit ők szedtek, már ha ez nem külsőleg felvitt bőrfesték, akkor az már nagyon nem volt biztonságos), ráadásul rendszeresen, tehát éveken át,,, nos, ehhez szerintem megintcsak Amerikába kell menni... 

(És még a csávó büszkén vállalja is, névvel, hogy milyen "okos" volt... Bravó!)

1 megjegyzés:

AtonHotep írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
 
Locations of visitors to this page