péntek, július 22, 2011

Vega és TZM, avagy az egyik legszebb villámhárítóról néhány gondolat

A TZM-ben is felüti a fejét időről időre egy-két villámhárító-project, vagy alproject (legyen ezután LRP, az angol lightning rod project rövidítéseként), de szerencsére csak lightos vonalvezetéssel. Az egyik ilyen a vegás táplálkozás marketingje, melynek gyakorlására némelyek folytonos késztetést éreznek. Egy kicsit viszont most gondoljunk bele, mi lenne velünk, ha egyik napról a másikra hirtelen a világ vegába fordulna.
Gondolok itt most arra elsősorban, hogy mi lenne azzal a sok haszonállattal, akik ma élő állatként itt vannak közöttünk, de holnap a hipermarket polcán, vagy egy-egy gyorsétteremben lennének húsáru, amit jóízűen majszolhat az arra járó vásárlóerő.
Mennyire hamar válna a jó öreg Föld a tyúkok, disznók, marhák és birkák bolygójává, ha nem lennének levágva, és még ivartalanításukról sem lenne szabad egy ideig gondoskodni, mert jönnének az állatvédő szervezetek, akik küzdenének az ő jogaikért is szokásos nagy bőszen? 
És mennyire hamar döbbennénk rá, hogy ily módon drasztikusan megnőne viszont a növényfogyasztásunk is?

Tovább megyek.
Csak előbb még ezt elmondom.

"There is no humane way to kill animals" - vagyis nincs humánus módja az állatölésnek. Ezt mondják. Ez a szlogen.

Kérdés:

A "növényölésről" miért nem beszélünk?

Tudományos kísérletek bizonyítják a növények (kémiai) reakcióit pl. a velük egy légtérben történő "növénygyilkosságokra". Elektródákat szereltek növényekre például egy kísérletben, melyek a biokémiai folyamatokat ellenőrizték. A szobába bement egy pasas és összetört egy növényt cserepestül. Mutatók kilendültek. Pacák ki, másik pacák be. Semmi. Kettes pacák ki, egyes pacák megint be a helyiségbe, de ezúttal semmit nem tesz, és a mutatók megint kilendülnek. Számtalan ilyesmiről lehet olvasni, csak áss utána aZ Nagy Internetbe'! 

Kérdést újra felteszem:

A növényölésről miért nem beszélünk?

Ha az állatölést el akarjuk kerülni, a növénygyilkolást miért nem? Tömeggyilkosok vagyunk egy zsemle elfogyasztásakor is!!!

És ha minden "gyilkosságtól" ódzkodunk, mit fogunk a végén enni?

Oké, vannak fényevő szekták, de azért valljuk már be, "még nem vagyunk a tudatosságnak azon a szintjén", hogy abból mind a hatmilliárdan jóllakjunk naponta. 
Amíg pedig nem vagyunk még ott, addig a "nutrition"-szempontokat ne a vega módon akarjuk mindenáron betartani.

"Egészségesen fogsz étkezni.... ha beledöglesz is!"

Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page