csütörtök, július 14, 2011

Munkahelyi mumusok

Előző munkahelyemen, még Magyarországon is volt ilyesmi, mint itt. Ott a (m)IRC volt a mumus. (Meg ez, meg az, meg amaz, de mindig valami ilyen online közösségi kockulás - a szerk.)
{...amit a hozzáértő tűzfalazó segédmunkás mindig igyekezett up-to-date letiltogatni, de persze mi mindig megtaláltuk a módját rövid úton a kijátszásának. Hiába no, az E.ON cég biztonságistái csak a főnökeik felé leadott jelentésekben voltak topon, egyébként soha. Az egyik csávón mindig nagyokat röhögtem, párszor pont a mumus mIRCen beszéltük meg a volt évfolyamtársával, hogy épp hozzá ment tanácsért az akkori épp új tűzfallal kapcsolatban, és pl. a kérdésre, hogy az adott cuccnak melyik verzióját használja a cég, nem tudott válaszolni. Ez jól jellemzi a "szaktudását", mindenben ilyeneket alkotott. Szerintem egy építkezésről is eltanácsolták volna, ha neadjisten segédmunkásnak jelentkezik, esetleg jó lett volna vödörológusnak, de szakmailag, a szakmájában elég kerek volt az a nulla amit teljesítményként nyújtott...}[Most, hogy a fikázással jól felvezettem, kezdődjék a lényegi tématárgyalás...]

Ha passziánszoztál egész nap, az nem volt baj. Az sem, ha bekapcsoltad a tévét (érted, munkaidőben) és végignéztél egy focimeccset, vagy kettőt. Ettől szinte hőssé váltál volna. De nem, te mIRCeztél! Fekete bárány! Meg lettél emlegetve, mint valami szellemi fogyatékos, tudod, mint a hülyegyerek, akit egyébként dugdosni kell, hogy ne lássa senki, de azért beszélünk róla, hogy van egy ilyenünk is ám, mert olyan vicces.

Mostani munkahelyem kicsit más ugyebár, már csak a profil is élesen elüt. De egy valami ugyanaz. Van egy-két ilyen dolog, ami a régi mIRChez hasonlít. Túl azon, hogy nem vagyok lengyel, ezért rám vonatkoznak szabályok, amik rájuk nem, azért itt van ez a hülye cigiszünet, ami nekik alanyi jogon félóránként kettő is jár, egyenként tíz percben. Ha én is kimegyek szívni egy kis friss levegőt (egyáltalán, levegőt, mert ugye odabent csak izzadságszagú extraktum van, évek óta érlelve, bármilyen sokat is "szellőztetünk" az elromlott és megcsináltatni-drága-lenne szellőztető rendszer híján), akkor fél percen belül elkívánna onnan a főnöki vaslogika (amely azért, valljuk be, elég könnyen le- és felszerelhető). Szabad egyeseknek egész nap telefonálni, persze lengyelül. Nem is manager az arc, elvileg nem tehetné, de ő is szarik rá, mint mindannyian. 
Na de ha véletlenül az ő cigiszünetük egy töredékét a telefonodról facebookozással töltöd, ráadásul üresjárat holtidőket, akkor ez meg lesz emlegetve. 

Nem, egyáltalán nem panasz volt ez a post, mert szerintem végtelenül szórakoztató! 
Mint az emberi hülyeség minden egyéb megnyilvánulási formája is. :)
A Te munkahelyeden is vannak ilyen "mumusok"? 
Nosza hát, klikkOlj a komment mezőbe és kezdd el beírni, hadd mosolyogjunk rajta mi is!

Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page