csütörtök, július 07, 2011

Hero kid

Facebook üzenőfalra már felvéstem az esetet (angolul), de most akkor ide is bevésem az emlékezetetekbe. :D
Történt kb egy héttel ezelőtt, hogy az oskolából hazafelé jövet két, iskolai (The Bourne Academy - a szerk.) egyenruhát viselő, egyenként kb 14-15 év körüli tinédzser Bátort (11) letámadta, és botokkal ütni kezdték, amikor ugyebár elfutott, és mire segítség kerekedett volna, az elkövetők eltűntek. Másnap az iskolába bementünk és panaszt tettünk, de - bár segítőkészek voltak - tehetetleneknek bizonyultak.

A két csávó közül az egyik "afroamerikai", vagy keverék lehetett, és bár ezekből a mi sulinkban kevesebb van, mégsem sikerült beazonosítani az egyént, pedig állítólag mindegyikről készítettek fényképfelvételt, amit megmutattak a fiamnak.


Tegnap azonban váratlan fordulatot vett az ügy. 
Délután kiment biciklizni ide az erdőszélre, és egyszer csak ugyanazt a két gyereket látta meg, amint egy idős bácsit ütlegelnek bottal. 
Nem az ellenkező irányba szaladt, hanem egyenesen oda, és az öreg segítségére próbált lenni, botokkal dobálta a nagyobbakat, és még két-két pofont is kiosztott. 
Hamarosan megérkeztek a rendőrök is, akik először azt hitték, ő is a ganyék közé tartozik, de az öreg egyből védelmébe vette, és elmondta, miképpen segítette a gazok ellenében, és hogy nem hagyta, hogy azok elfussanak a büntetésük elől.
A rendőrök szerint a fiam egy hero kid, vagyis hős gyermek. Az oskolában is elmeséltük a történetet, és holnap még egy folytatás is várható, az eredeti, eddig nem büntetett tettnek is lesz következménye.

Szóval, ez nem az az ország, ahol a színes bőrű egyéneknek báááármi engedélyezett fehér iskolatársaikkal szemben.

2 megjegyzés:

Mami írta...

Erős személyiségű a gyerök! Gratula hozzá. Azért annak örülök, hogy mi itten ilyen kicsinyke városkában vagyunk nyugalmasan. Remélem ezek a dolgok ott felétek sem általánosak.

AtonHotep írta...

Korántsem általánosak, de azért - mint látható - szabály-erősítő kivételek itt is akadnak... (még) {majd a Bátorra bízzuk őket} :P

 
Locations of visitors to this page