szombat, július 16, 2011

Ha egy kicsit most politizáltam Vóna...


Nem szándékozom szétpolitizálni a blogot, és nem is fogom ezt tenni,
sem a magyar kül- és belpolitikáról, sem az idekintiről nem fogok hosszas fejtegetésekbe kezdeni. Különösen nem megyek bele ebbe az egymást próbáljuk meggyőzni, vagy befeketíteni dologba. Csak egyetlen egy dolog tűnt fel most nekem ennek a videónak a kapcsán

Mégpedig annyi, hogy a szerepek felcserélődtek - miniszterelnökünknél. Aki pár éve még néha fifikásan osztotta az akkori mumust, most osztottá vált. Aki kikérte magának a hatalommámorból fakadó demagógiát válaszképpen, az most ugyanilyen szólamot ereget meg visszafelé, osztója felé. Érdekes a folyamat, mintha mindenki csak egy székkel ült volna (Vona) odébb... Mint egy orvosi rendelő várójában. Valaki bemegy a rendelőbe, és helyette valaki más lép a váróba kintről. A köztes várakozók eggyel odébb ülnek, és helyet adnak a belépőnek. 
És a lényeg most jön.
Ha a folyamatot teljességében próbáljuk szemlélni, látókörünket időben kiszélesjtjük mindkét irányban, nem csupán Orbán Viktorunkat láthatjuk még ifjúsága hevében, amint Megyót, vagy Kerge Ferkót osztotta. Ha előre tekintünk, lehet, hogy tán meglátjuk azt a leendő miniszterelnököt is, aki most még oszt, de hamarosan majd egy kampányban az égről leígéri a csillagokat. Végül pedig ugyanilyen pökhendien fog majd válaszolni a következő, az ajtón épp akkor belépő egyénnek. Most még nem láthatjuk a képet teljességében, nem tudhatjuk, milyen színű lesz az új belépő ruhája, milyen szavakkal köszönti majd az egybegyűlteket, stb., de nekem bevillant ez a kép egy pillanatra. Lehet, hogy hülyeség, lehet, hogy viszont nem.
(Kábé ugyanilyen bevillanás volt a fidesz elkurvulásáról is a választások előtt, hékás!)
Mert a politika egy színjáték.
Nem kell, hogy elhidd! De a forgatókönyvet, bizony, már jó előre megírták. A szereposztás ugyan változhat menet közben, de a főbb vonalak le vannak fektetve. Ha a villámhárítók aktívan működnek - márpedig eleddig minden zavartalan volt sajnos e tekintetben - akkor bizony nincs kétség afelől, hogy kinek lesz ez happy end.

Hát ezért kéne végre már felébredni! De nagyon!

Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page