vasárnap, május 01, 2011

Little Britain - Gondolkodásmódok-beli különbségek


A napokban történt, hogy volt alkalmam a gondolkodásmódok-beli különbségeket egy kicsit jobban megtapasztalni. Az történt ugyanis, hogy a nem használt basszusgitáromtól megváltam e-bayen. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen hamar és flottul elkél. A problémák csak a postán jelentkeztek.
B.C. Rich Warlock Vortex, akitől megváltam, alapból nem egy kis darab. Tokot vadászni hozzá sem semmi mulatság volt, mert a normál basszusgitártokok és az extra-hosszúnak hirdetettek is kicsik voltak neki, spéci cucc kellett. Most ezt még megtoldottam két kartondobozzal, amiket szépen kibéleltem, nehogy megsérüljön.

Az első posta, ahová bevittem, a WHSmith hátuljában van, a Poole-i High Streeten. Az alkalmazottak angolok, és mint kiderült, eléggé tipikusak. Egy csaj volt a pultnál, fiatal, húszas éveiben járó szőkeség. Mindjárt széttárta a karjait, hogy ő ekkora csomagot még nem adott fel, azt sem tudja, hogyan kell. A mellette elhaladó harmincas-negyvenes magas csávót hívta segítségül, aki kerek perec kijelentette, hogy szerinte túlméretes a cuccom. Állítsam már rá a mérlegre, a súlyára is kíváncsiak. Nem, nem jó, nem úgy, hanem így. Nem, nem is oda kéne, hanem tegyem már ide a pultra, a hosszát is megmérik, de sajnos Royal Maillel nem tud elmenni, mert ahhoz tényleg nagy. Mondom neki, hogy Parcel Force felvevő helyként kerestem a neten és találtam az ő hivatalukat. Ó, hát hogyne, a Parcel lehet, hogy elviszi, de ők is csak 150cm-ig. Tudom, hogy ez hány centi? Mondom nem tudom, de maga a gitár 140-valamennyi és egy kicsit körbekerítettem, ráhagytam mindkét oldalon, nehogy megsérüljön. 
Nem. Sajnos, ez nem fog menni! Ha egy kicsit lejjebb tudnánk venni a méretet... Nem tudok kisebbíteni a dobozon? 
Arra gondolt talán, hogy vágjam le a gitár nyakát, mert csak úgy szállítják el? Nézze, uram, tavaly májusban Parcel Force hozta, kb. majdnem pontosan ugyanekkora dobozban. 
Nem, ez kizárt. Ja, az lehet, hogy az hozta, de biztosan nem ekkora dobozban. Ők sajnálják, de nem tehetnek róla, nem vehetik fel. A szabály az szabály.
Mégis mit ajánlanak? Hol van legközelebb olyan hely, ahol érdemes ekkora csomaggal próbálkoznom?
Talán a DHL-nél (és mondja a címet, kb. 3-5 mérföldre onnan.
Az apátok... 

Ahogy kikanyarodtam tőlük, a Dolphin Centre felé vettem az irányt. Ott is van egy kisebb postahivatal, és a google azt is kilistázta mint Parcel Force felvevőhelyet.
Kis lyuk az egész postahivatal, kisbolttal egybekötve üzemel. A két eladó egy indiai házaspár. 
Teljesen készségesek voltak. Kicsit aggódtak az elején, hogy lehet, hogy túl nagy, de amikor említettem, hogy tavaly is Parcel Force-szal érkezett, már nem problémáztak tovább. Lemérték, és uccu neki. Az úriember egy bajuszos, szemüveges, ötvenes úr, indiai akcentusával végigbeszélte a csomagfelvételt, végtelenül jó fej, rendes, készséges úriember.

Szóval, csak ennyi itt a különbség, csak ennyi!

Ez a Cameroon csávó meg ezeket akarja hazaküldeni?
Ki fogja akkor a csomagokat felvenni? A szőke liba, vagy a hórihorog? 
Esetleg, ahogyan a programjukban van, felvesznek majd egy drogos/alkesz, kivarrt, munkanélküli, semmihez sem értő (átlagangol) csávót, hogy munkába (vissza)segítsék? És ha valaki valami süteményt kér, akkor majd mondja neki: Figyelj, aidseském/drogoskám, majd két sponge cake-em is lesz, de izé, figyu, légyszi ne nyúlj hozzá, MONDOM, NE MERJ HOZZÁNYÚLNI, kösz!

3 megjegyzés:

Mami írta...

Na akkor blogodat, és egyéb másikakat olvasván kezdem már látni, hogy tényleg nem úgy zajlik az élet a nagyvárosban, és a kisvárosban. Éreztem én eddig is, hogy jó helyre pottyantott minket a gondviselés... :-( :-))

AtonHotep írta...

Félreértés ne essék, azért ezer és egy másik helyen nincs gondom velük. Nagy méretű csomagokat sem minden nap ad fel az ember. ;) :D

Mami írta...

Mi épp holnap fogunk feladni egy nagy csomagot...na kíváncsi is vagyok mostmá, hogy lesz? :D

 
Locations of visitors to this page