kedd, április 26, 2011

A világ leghedonistább élőlénye


Nem lesz ez kertészblog, ne tessék aggódni, de most egy ilyen post következik. :)
Gondolom, ez a címből egyből ki is derült. De ha nem, akkor mindjárt körvonalzózodik.


Szóval, tudni illik, van egy kis kertecskénk, amely ún. pot-garden. A növénykéinket mindenféle terracotta edénykékben nevelgetjük, aminek megvannak nem csak a hátrányai, de előnyei is. Például ideális, ha olyan helyen laksz, ahonnan nem kizárt, hogy majd tovább költözöl hamarosan (albérlet ugyebár), és a kert is könnyen mozgatható. A másik előnynek pedig azt jelölném meg, hogy a szomszéd gyomirtója nem könnyen jut el növénykéid gyökereiig - amire egyéb esetben a jojisten, ha volna, sem tudna garanciát vállalni. ;)
Van itt nekünk minden, kérem szépen, persze gyümölcsfáink nincsenek (még? :DDD), de van már paradicsom, borsó, bab, uborka, zöldhagyma.

Amit kihagytam az előbb, az a földieper volt. 
Itteni ismerőseink figyelmeztettek, hogy gondok lehetnek a csigákkal, meztelencsigákkal, akik nagyon messziről megérzik a zamatos gyümölcsök illatát, és mire leszednéd, már jóízűen befalatozták. 
Ezt kivédendő, cselhez folyamodik az okos paraszt. (Raccsolva tessék ezt a szót olvasni, ahogyan a vetítőmester is mondja, a Winetou, izgalmas kalandvetítés sorozatban... - a szerk.)

A csel pedig a csigák hedonizmusát használja ki. Mert ők bizony szeretik a sört és a cidert is. A benne levő aromás vegyületek elemi erővel vonzzák őket. 
Hogy hogyan lehet lépre csalni őket? Ezzel, a képeken is látható csigacsapdával. Egy kis sört kell bele önteni, a kupak hézagán be tudnak hozzá mászni, és mámorban úszva költöznek át a másvilágra.
Nem törődnek az életükkel sem, ha egy kis sörözésre hívja őket Bálint (vagy bármely más nevű) gazda.

Hát ennyi az ominózus töHténet, kedves baHátaim!

Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page