csütörtök, április 14, 2011

Keresd a hibát a képen! - avagy mi is az arrogancia és a butaság

Hol itt a hiba? :D

Na akkor kezdjük is ott, hogy mi is a só?
Nátrium-klorid.
Nátrium-szegény nátrium-klorid?
Vagyis akkor fele csak simán klór?
De az gáz.
Nem úgy értem, bár úgy is gáz!
De a klór egy szúrós szagú, zöldessárga színű, önmagában - ha jól emlékszem a kémiaórákon elsajátítottakra - mérgező gáz. Szobahőmérsékleten nem lesz sem cseppfolyós, pláne nem kristály...
Akkor mi az istennyila van a dobozban???
Olyan ez, mint az Amerikai Egybesült Állatokban kapható, a címkén jelzett "zsírmentes ásványvíz"?

A másik kedvencem az "anti-caking agent", vagyis csomósodásgátló segédanyag. Olyan bizalomgerjesztő, amelyiknek a nevében van egy -cyanid-, vagy -cyano- tag is... Egyetek sokat belőle, és akkor a só tényleg azzá válik, amit a propaganda állít róla. Egyébként meg a sejtjeidnek pont rá lenne szüksége. És nem, nem kevésre. Izzadni szoktál, drága barátom? Na hát akkor egy módját már ismered, hogyan szabadulsz meg tőle. Nem csak a feleslegestől... Ha kimegy, tán lehet, hogy pótolni is kéne? Tudod, mint az oxigént, amely dögivel, szinte a belégzéssel csaknem azonos arányban (szinte elhanyagolható a különbség!) hagyja el a szervezeted minden kilégzésnél. (A C vitamin "kipisiléséről" is ugyanezt lehet elmondani, a különbség elhanyagolható a be- és a ki- között. Ja, hogy ott is a köztes időszakban azért történik valami? Ugyan, ha ez bebizonyosodna, ki szedne gyógyszereket, antidepresszánsokat, stb-t?) A belégzésről miért nem írnak könyveket, adnak le tévéműsorokat, szarják tele a közvéleményt cikkekkel, tanulmányokkal, hogy mennyire káros? Vagy ez lesz a következő lépés?

Igen, nem állhatom meg, hogy említést ne tegyek a "nagy szenzációról" is, amelyről épp tegnap értesültem. Valamelyik gyógyszerészeti cég (Rockefeller-érdekkör?) egy kísérletsorozatba kezdett, hogy bebizonyítsa, igenis az Aloe Vera készítmények károsak. Be is bizonyították. Egyes patkányoknál sikerült elérniük, hogy béldaganatot produkált. Persze azt azért nem adták közre, mit kaptak még az aloé mellé a patkányok, hogy kifejlődjön. És azt sem, hogy hány(száz)ezer ember gyógyult meg vele ilyen-olyan betegségekből, köztük rákból is.

Arrogáns?
Igen, az. 
Mérhetetlenül pofátlan!
De mit várunk attól a képmutató világtól, amely futószalagon gyártja a háborúkat, aztán a háborúellenes mozgalmak vezetőit sorra kivégzi, majd utána dekárhogymeghaltszegény szólamokat sírdogálva emléknapot szervez, repteret nevez el róluk, a dalait játssza orrba-szájba, stb? 
Arrogáns?
Eseteg buta?
Mérhetetlenül ostoba?
Még sorolhanánk, mi minden?

Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page