szombat, február 05, 2011

Álomfejtők rémálma II.

Na hát ez úgy volt, hogy ahol már huszonegynéhány éve egy nonstop bolt van Pécsen, a volt Nevkó buszvégállomáson, ott álmomban egy játszótér volt, fajátékokkal, hinta, mászóka. Este, sötét. És egy rockfesztivál. Miért ne?
A gitárosok a mászókák tetejéről tolták, az énekes pedig odajött hozzánk, akik a kerítésen kívül álltunk. A PA cucc mellett akusztikusan is hallottuk, amint valami Soundgarden nótát énekel. De továbbmentünk. Közben nej kérdezgette, milyen zenekar ez, és én csak az ismerős tagokat tudtam sorolni, a zenekar nevét nem tudtam. 
A zöldséges ahol van (vagy legalábbis fél éve, amikor Pécsen jártam, ott volt), na ott pedig egy hatalmas, gigantikus könyvespolc volt felállítva, ordas nagy létrákkal. Volt vagy két emelet magas. Néhol rácsukható ajtók is lebegtek kinyitva persze.
Egy szintén pécsi, hangtechnikus/zenész ismerősöm épp egy macskát kergetett létráról-létrára, aki a könyvek közé készült bemászni. Kismacskák is előkerültek innen-onnan, egy ideig azokat buzerálták, majd nej elkezdett könyveket válogatni, amiket elolvasna (ott a sötétben? noormális?), mi meg ezzel az ismerősömmel együtt óvatosságra intettük. Mert mi már tudtuk, hogy a könyveknek látszó tárgyak nem mindegyike könyv valójában. Sok-sok rosszindulatú kobold és démon álcázta magát ott könyvnek, hogy lesből támadhasson. 
Aztán az a hülye vekker nem felébresztett?
De.

Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page