kedd, január 18, 2011

Playhenge - a szenzációs felfedezés!!!

A Stonehenge-komplexum rejtélyes ősidőkből felénk meredő majdnem-tekintete belénk szuggerálja a kérdést: vajon kik építették ezt a hatalmas, gigantikus alkotást, és mi célból. Ezen kérdésekre az emberiség sokszor megpróbálta már megadni a választ, de mindannyiszor lyukra futott és a válaszok valamiben sántítottak. 
(Hé, te meg miben sántikálsz?)
{A válaszadásban!}
Egyszer majd hamarosan kifejtődik ezen a blogon, hogy mire is gondolok, amikor a kőkori primitív (értsd: ősember) stonehenge-építési vágyainak okára adott hivatalos történészi válaszokra somolygok bőszen, de most ez a poszt nem is arról szól.
(Addig is a neJ fejtegetései imitt, emitt és amott.)


MERT ITT A VILÁGRENGETŐ SZENZÁCIÓ!!!!

Most vettük csak észre, hogy a világhírű stonehenge-komplexumra mennyire emlékeztető playhenge mellett lakunk!!!!
Bizony, a mi utcánkban helyezkedik el ez a csoda!
A csaknem kör alakú komplexum belsejében szinte patkó szerűen helyezkednek el a belső trilithonok, és hogy még inkább emlékeztessen a fent említett rokonára, a körön kívüli, észak-dél, illetve kelet-nyugati tájolódást is segítő domb- és árokrendszer is fellelhető. Igaz, kicsit egyszerűsített formában, mert csak dombok vannak, de bizony, négyen!

Tudom, elég hihetetlen, hogy egy ilyen leletet találtunk, ráadásul hogy mi, akik nem vagyunk régészek, de most jön csak a java!!!

Ugyanis a komplexum rendeltetéséről is van némi fogalmunk. De ezt nem kötöm - szavakkal - a nagyérdemű szaglószervére!!!

Hihetetlen? 
Hát jó!
Beszéljenek akkor helyettem a képek!

.

. .

. . .

. . . .

. . . . .

. . . . . . 


Észak felől így néz ki. Monumentális:

Előtérben egy tájoló-dombbal. Érezd te is a hely misztikumát és szívd magadba az energiáit:

Másik szögből. Leleplező!!!

A tudós, felfedezése miatt még kissé hitetlenkedve, amint körbejárja az oVjektumot:

A henge, azaz kör elemei és az általuk elkerített terület trilithonjai és megalithonjai, illetve egyéblithonjai:

Az elkövetkező évtizedek meghatározó kutatási területe lehet, hogy vajon mire használták annak idején, több ezer éve ezeket a furcsa szerkezeteket. Javaslom kutatóbizottság kiküldését a helyszínre, további vizsgálódás céljából.:

A tavaszi nap-éj-egyenlőségjelkor a felkelő nap ezekkel az elemekkel pontosan ugyanolyan szöget zár be, mint a lenyugvó Mari néni teáskannájából kiömlő víz Hamvazószerda délutánja előtt tíz perccel. Érdekességképpen: ugyanez a szám kapható, ha a Föld tengelyének a hosszát a Naptól való távolságának koszinusz bétagamma hatszorosával komplementáljuk:

A csámpás tudós, immáron magabiztosan, de mindazonáltal még mindig számításaiba merülve a henge körül:

A déli tájoló-domb. Bizsergető érzés belegondolni, mit érezhetett a paleolit ember, amikor annak idején erre a - valószínűsíthetően - kultikus helyre jött, talán szakrális szertartásait végezni:

.

. .

. . .

. . . .

Megmondom én, vazzeg, a Stonehenge is csak egy jáccótér vót! :D

2 megjegyzés:

Peter Szilagyi írta...

Hahhhaaa!
Hat megmondom oszinten nem kicsit nevetgeltem en itt magamban uldogelve ezen a marhasagon amit irtal itt nagy erokkel.:) Meg kell mondjam hogy elegge felviditott. Remelem hogy lesz meg egy-ket ilyen szosszenet amivel megtisztelsz minket, olvasoidat kesobb is. Es tartogass par ilyen kis humort a talalkozora is mert mostmar biztosan elmegyek erre a bulira a pub-ba. Tekintve mas elfoglaltsagom szinte biztos hogy nem lesz azidotajt. Marha meg mindig el a februar 4.-e idopont? Addig is namaste. :)

AtonHotep írta...

Lesz még, lesz, bizony! :)
Addig is Özv. Koponyányi Jenőné kalandjait ajánlom figyelmedbe, korábbi bejegyzések közt. Feketehumor, ahol semmi sem szent, a Boney M-től a vidámvasárnapig és a bibliáig. ;)
Vagy a banana box reklám is hasonszőrű, néhány hónappal ezelőttről, bár ott a humor színe kicsit világosabb.. :)

 
Locations of visitors to this page