szombat, december 25, 2010

Nyelvhasználati-helyesírástalansági kórkép-kesergő

Hitványítsd el a nyelved, ó, magyar, mert ugyan ez a legutolsó kincsed, amelyet megkíméltek - eddig - ellenségeid, és már inged-gatyád a bankokéi, kölcsönre vetted, és ugyan csak ez maradt meg neked, de ne értékeld akkor se! Mert sikk, és legyen is sikk a neten flegmáskodni! A facebookon nyugodtan postolj hitvány magyarsággal - és persze ostorozz bármit, csak épp ne a saját igénytelenségedet!
Írj szép, dicső dogmáidról, a szabadságról, amelyre annyira áhítozol, sajtószabadságról, demokráciáról, szebb jövőről, bármiről! A lényeg, hogy hagyd benne a helyesírási hibákat! Ha nem lennének, toldj mondataidba párat, mert a barátaid ettől sokkal jobban el fognak fogadni! Az összetett szavakat, mint a holnapután, írd külön! Ha valaki beszól, röhögd ki nyilvánosan, tedd nevetségessé a kötekedő hülyéjét! Üsd el valami szánalmas poénnal a dolgot! A neten a nyelvtan legyen tabu!
Éljen a szabadelvűség, és áruljuk ki országunk után az utolsónak megmaradt dolgainkat is?
Véletlenül se vigyázz erre az utolsó kincsedre, a nyelvre! 
Ezt a postot pedig röhögd ki gondosan, miközben meggyújtod liberálisan "nikotinmentes" cigarettádat!
Környezettudatosság, azaz zöld... Mit? 
Miközben a füstöt kifújod, ne felejtsd el a sorsot okolni, amiért magyarnak kellett születned! Ez az átkozott, hülye véletlen, ez tehet mindenről...

Mindezek közben engedtessék meg, hogy népnevelőként továbbra is beszóljak ilyen esetekben, drága hitványságaim! ;) Sajnos azonban a neten keresztül nem tudlak úgy pofán vágni, hogy a taknyod mellett az orrod vére is eleredjen.

5 megjegyzés:

Mami írta...

Huuu... ezt osztan jol megaszontad!

AtonHotep írta...

666. postnak pont ilyen kellett, és hát a héten kikaptam a hülyéket. A holnap után így külön írva az egyik szépség volt csupán, a másik Ágynemű tartós kihúzhatós kanapét keresett, a harmadik arra volt büszke, hogy valahol Pesten egy koncert után az alaksorban aludt, és még sorolhatnám. Ja és mind "zenészek", ráadásul mindről lehet köztudni, hogy a szadeszes-fűkörből kerültek ki, és másokhoz képest ezerrel nyomták a zenekaraikat felülről. Hm...

Mami írta...

Haat (hattal nem kezdunk mondatot, ugyhogy visszafordulok a szekkel), en is sokat mergelodtem, hobologtem, haborogtam ilyeneken, melyekbol az iwiw-en azert tobb jutott, mint atlagban barhol. Amugy is sajna az a fajta vagyok, akit kiborit az emberi butasag, emellett meg a celtalansag, a leszaromsag es egyebek.
Az utobbi idokben viszont mar azzal vedem oket magam elott, hogy rajuk is szukseg kell legyen, ha tele van veluk a vilag (meg a hocipo). Vagy a vilag azert ilyen mert tele van veluk? Na midegy, a lenyeg, hogy en mar nem allok bosszut magamon - miattuk.
Mert ahogy a ket kedvenc mondas tartja: 1. A hulyekkel szemben nem lehet igazad. 2. Aki hulyen el, az hulyen hal. (ld. pl. Zambo Jim aki ugye fejben lott, es fejbelott, veletlenul pedig magat talalta el a kakas helyett, szegeny joszag meg nem is tudott rola, hogy bunreszes, de legalabb is elkovetesre hajlamosito tenyezo). Szoval (szoval sem kezdunk mondatot, de akkor meg mivel), tegy ugy mint a kakas, szard le. :D

AtonHotep írta...

:))) Tetszett a fejtegetés, megfogadom tanácsod! :))))

Mami írta...

Nagyon helyes, legalabbis a sajat erdeked ez. A hulyeknek meg eleg buntetes a sajat kicsinyes, helyesirastalansagos eletuk. ;)

 
Locations of visitors to this page