péntek, december 03, 2010

Ítéletidő az ÚKÁban :)

Igen, a szmájli a cím végén igenis fontos!

Téli gumit nem kapsz ideát a szigeten. "Úgysem lesz rá szükséged!"
Ebből, nomeg persze az angol gondolkodásmódból egyenesen következik, hogy mihelyst leesik akár csak két centi hó is, már megbénul az ország.

Érdekes szó ez a megbénul
Mert egyfelől az eredeti jelentéstartalmát tekintve is igaz. Iskola bezár. Szerintem a tanarak csak azt várják, hogy mikor esik le akár csak fél centi is, szeretnének maguknak egy-két szabadnapot beiktatni. Már vetődnek is. De nem csak a tanarak, minden réteg. Nem kell melóba menni, lehet hivatkozni arra, hogy "ugyan, főnök, hogyan tudnám elhagyni a kérót ebben az ítéletidőben???"...
(Ezt a feltevésemet igazolni látszik a bolt mai forgalma is. Szombatonként szokott ennyire tömve lenni...)
Buszok nem mindenhová közlekednek.
Persze ettől függetlenül annyi sót szórnak széjjel, amennyit Karthago sem látott elestében. Hadd egye ki a cipőd, ruhád, autókereked. =)

De a legjobban mégis az autósok bénulnak.
Akik egyáltalán ki mernek merészkedni a dirveway-en, azok görcsösen szorítják a kormányt, és aggodalmas tekintettel, gyanakvóan figyelik ezt a bizarr fehér anyagot, ami felülről szivárgott az utakra és olyannyira csúszóssá tette őket, hogy csak na. Nem is mernek 10-15mph-nél gyorsabban menni. 
Hiába veszel télbiztos, összkerekes járművet! Hiába tudsz finoman is gázt adni, hogy ne pördüljön ki minden kerék (ők nem tudnak!), óvatosan fékezni! Hiába tudnál akár 40-nel (ez kábé km/h-ban 60) menni biztonságosan! Ez nem fog összejönni! Mert ott fognak előtted tökölni a szigetlakók. Hogy legfőképp kik, azt a következő bejegyzésben fogom vesézni. Van egy réteg ugyanis, akik igencsak hajlamosak az ilyesmire... 

Ja, igen, nem említettem amit a hírekben úgyis hallhattál fél füllel (már ha hallgatsz-nézel-olvasol ilyesmit). Reptérbecsukás, vonat-nem-menés, satübbi. 
Hát, aranyos egy hely.
Aranyos egy mentalitás.
Főleg, mint amit itt sokaknál látni, pl. a szomszédban (amúgy is iq-ban "gazdag" réteg, legalábbis egyik irányban); autók a ház előtt egész nap, mindenki otthon, senki sem mozdul ki - valószínűleg a tévé elől.
Belegondoltam, milyen lenne így élni. Meg hogy kik azok, akik így élnek, így gondolkodnak.
És tudod mire jutottam?
Ők jobb is, ha nem mennek ki az utakra.
Jobb lenne, ha soha nem mennének ki az utcára.
Akkor sem, amikor szavazás van....... (Sajnos olyankor megteszik...)

Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page