vasárnap, november 07, 2010

Tűzijáték - dirty too

Egy kicsit elhúzódott az idei Guy Fawkes Night tűzijáték-parádéja, márminthogy több este is voltak imitt-amott kisebbek-nagyobbak. Ez a post most nem a hivatalos nagyokról fog szólni. :P

A hivatalos után péntek este lementünk a tengerpartra, ahol is meg kellett állnunk megszemlélni a korábbi angol gyarmatokról érkezett sötétebb bőrű embertársaink ünneplését. 
Most eltekintve az esemény eredeti tartalmától, mondanivalójától, és attól, hogy vajon ők, Új-Delhiből ide érkezvén miért is örülhetnének annak, hogy potom 400-valahány éve a király kivégeztette ezt az ellenlábasának sem tekinthető illetőt, és elrendelte, hogy ezentúl mindenki gyújtogasson ezen az éjszakán, nos, ha ezt félretesszük, is érdekes képet lehetett kapni.
A társaság elég vegyes volt, férfiak, nők és egész kicsi gyerekek egyaránt gyújtogattak. Sokszor nem épp veszélytelenre sikeredett a mutatvány, volt, hogy bámészkodók feje fölött pár méterrel pukkant a holmi, meg hát a parton elég erős szél is vitte minden irányban.
A fő érdekesség azonban az volt, hogy javarészt nem a felfelé kilőtt cuccok domináltak. Gondolom a távolkeleti spóroljunk-logika alapján sok kilőhető vacakhoz nem vették meg a kilövőt, vagy nem tudom, de a földön pukkantak széjjel. 
A másik attrakciót ebben a formában mi csak simán tűzrépának kereszteltük el. Szerintem ez az a fajta cucc, amit mások szülinapi tortára szoktak felpakolni, de "barátaink" a földbe szúrták le, ahol is a fenti elnevezésre emlékeztető látványt nyújtottak - mintha bazinagy (de azért mégsem tűzijáték méretű) lángoló répák lettek volna, különféle színekben. 
Hangok szempontjából viszont tűzijáték-feeling uralkodott (kicsit lopok most Vonnegut mestertől---), mintha a Mindenható Atyaúristen sliccét húzogatták volna fel- és le, miközben ő fingott pukkantott hozzá nagyokat és még a nadrágja is elreccsent párszor leguggoltában...

1 megjegyzés:

Judit írta...

Ezt a dirty too-t kifejthetnéd, nem egyértelmű mindenkinek!

 
Locations of visitors to this page