péntek, szeptember 03, 2010

Péntek esti vegyes

Avagy kis hírek a nagy valagamból (párdón!) világomból.
(Kiegészítve, előzetes ideiglenes elfeledékenység okán...)

[*] Volt szocialista-kommunista orságokból jött kollegáimmal szóba került a politika. Mondtam nekik, hogy 8 évet egy olyan párt kormányzott, akik gyűléseiken az Internacionálét éneklik - de ennek ellenére határozottan tagadják, hogy a volt kommunista párt folytatása lennének, sőt, ők nem is kommunisták. Ez számukra vicces volt. Nem tudom, a mai Magyarországon miért nem tűnik ez fel oly sokaknak.

[*] Egy másik illetővel a magyar nyelvről beszéltem, és megemlítettem az eszperente nyelvet/szóhasználatot, vagy minek_is_nevezzük-et. Nem hitte el, hogy létezik ilyen, hogy értelmesen lehet beszélni egy nyelven, ha minden más magánhangzót kizárunk, csak az e marad. Ez minden más nép számára eléggé hihetetlen. 
Belegondoltam, angolul lehetne-e ilyesmit csinálni. Teljesen kizárt.

[*] Ezen idén is derülök, bár tavaly már kiveséztem ilyentájt. Elpakolódtak a nyári kellékek, a kert és a bbq összezsugorodott a boltokban, nem terpeszkedik már sehol a fürdőruha, meg az úszógumi és a vízipisztoly - viszont megérkeztek a halloweenes és karácsonyi (!!!) cuccok. Adventi naptár, ilyesmik, simán! Nézd már a dátumot.... És ez itt teljesen normális. Noooormális???

[*] Milyen helyi ünnep lehet az, amelyet úgy ünnepelnek eme sziget bennszülöttei, hogy a kerti barbecue rácsain zoknit sütnek? Avagy a szomszédom normális-é annak ellenére, hogy nem ez az első eset, hogy ennek ellenkezőjéről adna tanúbizonyságot?

[*] Újabb könyvek beszerzése folyamatban, ebayen "bargain-kodom", "bidelgetek", hogy néhány újabb szót is hadd alkossak. Emellett az új lakást is kezdjük egyre jobban belakni, és egyre komfortosabbá tenni. :)

Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page