kedd, július 20, 2010

Európában szocializálódtam

Ez az előnyöm - avagy hátrányom másokkal szemben, kinek mi. De leginkább, csak simán tulajdonságom. Összefoglalva úgy is lehetne mondani, hogy volt gyerekszobám - és nem csak dísznek.

Ebből következően olyan hülyeségeket követek el, hogy például lehúzom magam után a vécét, sőt ki is takarítom. Ázsiából ide csöppent kollegáim persze ezt nem teszik, mert miért is? Jó az úgy féknyomosan, ahogyan a természet is diktálja, mert hát Rousseau is megmondta, hogy back to the nature, vagy mi.

Nem köpködök a raktárban, nem fingok mások orra alá, és még csak hangosan sem böfögök a boltban. Ezeket persze a lengyelek is megcsinálják (most hallottam, hogy nemrég volt egy tüntetés Londonban a lengyelek ellen), tehát európai és európai között is van különbség.

De folytatom a szocializációs különbségek felsorolását.

Nem teszek keresztbe másoknak. Például a munkahelyemen nem mások rovására hanyagolok bizonyos időigényes tevékenységeket, amelyeknek másokra ruházása után a képébe röhöghetek mindenkinek, hogy bezzeg én sokkal gyorsabban kész vagyok a rám bízott feladattal, mint mások.
Az üzbég csávó (aki ezt teszi) menetrendje a következő, legalábbis szombati példa alapján: Érkezése után először tesz-vesz, teng-leng, cigiszünet, satöbbi, majd pedig felpakol egy azaz 1 békányi cuccot. Nem, nem gyorsan. Ráérősen, komótosan, hiszen órabérben vagyunk. Elhúzza a manager orra előtt a raktárban, aki ebből konstatálja, hogy barátunk dolgozik. Ezt követően a liftajtó előtt leparkolja, majd beül a vécére a telefonját nyomkodni mintegy másfél órában. Akinek ez idő alatt dolga támadna, az így járt. Ezt követően a lifttel egy emelettel lejjebb húzza az árut, majd pedig - ennyi idő után - jár egy újabb cigiszünet is. Természetesen nem clock-ol ki, munkaideje tovább ketyeg. Az útközben elfogyasztott kaja és üdítő mennyiségét nem tudom megbecsülni, de a lengyel boltvezető szerint pl a J2O-ból 3-ból csak egy jut ki az üzletbe, a maradék kettő az üzbég feneketlen kútban végzi. A cigi közen bátyjával viccelődik, ebből pedig testvéri, viccelődős, közben-röhögős-bunyó lesz, ami az ott levő gumilabdákkal történő focimeccsben csúcsosodik ki. Bátyját a hangosbemondón keresztül a pénztárhoz szólítják, mert a boltban egymást tapossa a nép és a 3 pénztáros csaj már nem győzi. Imígyen végre kijut a boltba ő is, ahol aztán röpke két óra alatt berendez egy end-gap-et a cuccokból. (Másnak persze nem lenne több fél óránál, de a jó munkához idő kell. A rosszhoz meg még több.) A művelet végeztével a megmaradt cuccot a békára helyezi, majd azt gondosan a loading bay-be húzza, ami a bolt mögött van (ahol az imént még testvérével viccelődött). Természetesen a bátyus sem sokáig húzza a pénztárnál, ilyen-olyan indokkal hamar lelép. Mindketten eltűnnek, és csak a munkaidő végén tűnnek fel ismét. Természetesen a maradék cuccok annak ellenére is ott virítanak a loading bayben még hétfőn is, hogy ők mindketten dolgoztak vasárnap is. Egyszerűen erre nem jutott idő aznap. (J2O viszont fogyott.)
Fentiek ellenére nagyon önérzetesek a fiúk. Főleg a vallásuk előírásaival kapcsolatosan. Amikre persze szarnak nagy ívben. Muszlimok. Elvileg a szexuális kicsapongásokat is tiltja vallásuk, de erre tesznek nagy ívben, egész életük, gondolkodásmódjuk akörül forog, hogy melyik csajt hogyan lehetne és hányszor megtöcskölni, és hogy kivel hányszor és hogyan volt rá mód, hogy az angol csajok a jobbak, vagy a lengyelek, esetleg milyen más nemzetiségűek. Ezt néha neked is el akarják mesélni, kifejezett kérésed ellenére belekzdenek.
Amúgy pedig mivel ők muszlimok, ezért felsőbbrendűek is. Hogy miért? Például mert nem esznek disznóhúst.
Ennek ellenére elmondható róluk, hogy az utolsó disznónál is disznóbbak.
Viszont mindezek ellenére az a kép él bennük önmagukról, hogy ők bizony a vallásuk iránt nagyon elkötelezettek. 
Lehet, hogy a dzsihádra való hajlandóságra gondolnak ilyenkor?

Ugye tudtok még olyan népcsoportot említeni, akik disznó létükre nem esznek disznóhúst?
Igen, a Kazár Birodalom "nemeslelkű" leszármazottaira gondolok.

Nem, ők nem muszlimok. Egy másik vallást vettek fel a Nagy Kazár Birodalomban, amelyet a Földön egyetlen népcsoport tudhatott csak magáénak abban az időben, abban a formában. Céllal vették fel, mint ismeretes. A vallás követőinek ilyen-olyan kiváltságaik is voltak ugyebár. (Segíly-szindróma - ismerős?)
Persze szintén egy szedett-vedett vallásról van szó. Ők aztán ennek a vallásnak lettek a szószólói. Ennek a vallásnak egy nagyon szép hivatalos irata is van, meg egy nem annyira szép félhivatalos. Utóbbiban kiváltságos voltukat hangoztatva olyan előírások is fellelhetőek, hogy aki nem az ő vallásuk híve és nem vérükből való, az olyan, mint az állatok. Le lehet és le is kell vágni. Át- meg főleg. Ez nem bűn. Aki megteszi, az hős. 

Ami engem érint, azt akarnám viszont csak továbbiakban felsorolni, mert nem biztos, hogy a babilóniai öreg buzeráns kazár származású lenne, ez csak feltételezés, melyet viselkedése alapján lehet kikövetkeztetni.
Mindenesetre kiejtése és mentalitása alapján valószínűleg a messzi-messzi galaxisból, réges régről (tudod, Star Wars) a Watto reinkarnációja lehetne. Nem befolyásolható, nincs együttérzés, a gyengébbek és rászorulók segítése (noha kereszténynek vallja magát), a kötelezettségek megfelelő ellátása - á, ugyan! Egyetlen egy dologgal lehet hatni rá - és ez nem a jedi mind trick, hanem a pénz.
Ennek érdekében átgázol könnyedén emberi sorsokon és mindent megtesz az esetenként felfakadó lelkiismeretfurdalás megelőzésére, jogszabályokat is hajlandó tán citálni, amelyeket át lehet facsarni saját képére és hasonlatosságára, amiként valami mással valamicsinált az ő istene is. Legalábbis amelyet annak mond. Amit viszont megél - merthogy a nagy szavak és a tettek között megint csak elméletileg van párhuzam, gyakorlatilag csak disszonancia van, - az az egy istenhit másik megnyilvánulása, mert bizony mammonista szatírral van dolgunk, mindene csakis és kizárólag a pénz körül forog. Bármit hall, mint a jó aranymosó, kiszitálja magának a szavaidból a dollár- vagy fontjeleket... 

Azt hiszem, ez egy elég szép lamentpost lett, noha fentiek ellenére én nem vagyok negatív a dologgal kapcsolatban.
Viszont a helyzet megoldását nagyban segítené egy rezervátum kialakítása. A határvonal meghúzása után odabent fegyver- és pénzelkobzás után, gondosan őrzött munkatábort vezetnék be nekik, önellátó rendszerben. Ha nincs meló, nincs kaja sem. Kis külön világukban nyugodtan ölhetnék egymást a nagy valláskövetésükben, de gondoskodni kellene arról, hogy onnan soha a büdös életben ne tehessék ki a lábacskáikat.

Csak hangosan gondolkodom.

És ha tovább viszem a gondolatmenetet, azon morfondírozom, vajon nem létezik-e már egy ilyen rezervátum, mármint kozmikus értelemben. És nem belülről nézzük-e a rácsokat...

Hangos gondolkodásomat azonban itt befejezem, mert már hallom a rasszistázók ugatását. Az utópiából fel kéne most révedni.
Hát utó-piaként választom a kávét. Már fő.

Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page