hétfő, június 21, 2010

Suli, kaja, ilyesmi

Az iskola címszavú bejegyzéseknél ugye írtam már az iskola költségeiről. Egy kimaradt, illetve kettő. Az egyik a kaja, ami £2 körüli összeg (per fő per nap). Azért így írom, mert Viktor nem akart befizetett menzakaját, ami £2.10 lenne, ellenben £2-ért a büfében eszik amire épp kedve szottyan. Az általános suliba járóknak viszont befizettük (ugyanannyi, mint a gimiben), illetve fizetjük hetente. Egy fő fogásból áll plusz valamiféle desszert.

Másfelől vannak mindenféle kirándulások, és egyéb hasonszőrű programok, látogatás churchben, Oceanariumban, itt-ott. Ilyenkor a költségeket minimalizálják, de olyan 10 és 20 font körül kell rá számítani. Minden term-ben legalább egy ilyen kiruccanás (per fő) szokott lenni, és egy évben 3 term van. Minden termben van egy téma, ami körül forognak az órák. Egyik alkalommal pl. a környezetvédelem volt, és akkor angoltól science-en át minden tanóra ezzel a témával foglalkozott, már amelyiken lehet (ugye tornából nehéz volna). A kirándulásokat általában ehhez kapcsolódó úticéllal szokták összekötni a kellemeset a hasznossal...

Asszem ennyi.

4 megjegyzés:

Judit írta...

Az a fő fogás pedig eléggé változatos, ahogy hallom, mindig van valami párolt zöldség, rizs, vagy krumpli, de minden alkalommal legalább 2 féle dolog, és mindig másféle hús (vagy szoszidzs vagy pizza), hozzá ilyen szósz, amolyan mártás, sajt, gyümölcs stb stb.

Mami írta...

Kérdés: legkisebb gyermekünkkel kapcsolatban: (a két nagyobb 13 és14 évesek secondory schoolba mennek aszem- ) de kicsi hová 11-et tölti a következő iskolaévben (márciusban). Ő is sec. vagy még egy év primary??? Nekem ez nem jött le egyértelműen a tájékoztatókból amiket olvastam.
Köszi...

AtonHotep írta...

Könnyű kiszámolni:
Amelyik tanévben az 5. évüket töltik, abban mennek elsőbe. 5+6=11 és 1+6=7. A 7. osztály meg már bezony gimi. Az első 6 év a primary. Szóval akkor 3 gimis lesz? =)

Mami írta...

DEJÓÓÓ! Akkor az azt jelenti, hogy egy suliban megoldhatjuk...ennek örülök, nem kell őket kétfelé hordani.
Köszönöm a gyors választ!!
Pusszancs

 
Locations of visitors to this page