péntek, június 25, 2010

Ismerős felmenőjéről elnevezett utca DunaharasztibanBüszke vagyok Ede barátunkra, akinek egyik felmenőjéről utcát neveztek el nemrégiben.
A város nagyjairól nevezték el az új utcákat


A településen élt jeles személyiségekről nevezték el az új utcákat Dunaharasztin, így tisztelegve munkájuk és emlékük előtt. Az elképzelés először dunaharaszti polgáraiban fogalmazódott meg, akiknek ötletét felkarolta a város képviselő-testülete. Gáll Sándor, a Városfejlesztési, Közbiztonsági és Környezetvédelmi Bizottság elnöke rádiónknak elmondta: a Bezerédi lakótelepen sok az új lakos, akikben a város nagyjairól elnevezett utcákkal is a lokálpatriotizmust próbálják segíteni. Az új utcák többek között Rajkovics Károly Dunaharasztin élt 1848-49-es honvéd főhadnagynak, Bartal Antalnak az MTA levelező tagjának, az első Faluszépítő Egylet megalapítójának, valamint Baradlai Jánosnak, az első Dunaharasztiról szóló helytörténeti kiadvány szerzőjének nevét viselik.


Ez azért érdekes, mert egyfelől Aranyhegyen van egy utca, amit egy ávósról neveztek el, másfelől pedig mire megértük a demokráciának ezt a fokú megnyilvánulását, hogy kezdik elismerni azokat az embereket is, akik tényleg tettek a hazáért, addigra az utolsó leszármazottaik is emigrációba kényszerülnek, míg azok, akik őket ellehetetlenítik, vagy nyomorgatják, azok továbbra is kulcspozícióban vannak, és átszerveznek, átcsoportosítanak, megreformálnak. (Mint a D209-es, vagy a kergeferkó tették...)
Tudod, mint amikor az 56-os megemlékezést azok szervezik, akik annak idején a tömegbe lövettek....

Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page