péntek, május 21, 2010

Zajos post

Na tehát, beállajtottam, és használatba vettem a b.gitárt. Ha odahaza lennék, még egy bronz fésűt is kapna, de egyelőre az eredeti gyári is megteszi. Tetszik a papírtokon levő szlogen: Shaped to shock, built to rock. Sajnos tokot még nem sikerült felhajtanom hozzá, de folyamatban van. (T.i.: a másikéba sem fér be, néhány centi híján...)

A szombati S.A. próbán az erősítőm néha el-elhallgatott, majd a zajongás végére teljesen megadta magát. Ez a nem várt fejlemény sok fejtörést okozott, főképp mivel jel volt végig mindenütt, még a DI out, a line out és a fejhallgató kimenetekben is. Egyedül a hangszóróra nem maradt már. Szétkaptam hát, mint hülyegyerek a mesekönyvet, de csak pislogtam a belsejére szomorúan, megnyomkodtam a csatlakozókat, amik jól összepasszírozottnak tűntek, megigazítottam egy biztosítékot, majd visszacsuktam. És csodák csodája, működni kezdett.

Na ekkor kezdtem erőteljesebb fejvakarásba.

Majd amikor megint elkezdte, hogy néha igen, néha nem, akkor már vájatokat vakaram az agyamba is majdnem.
A végeredmény az lett, hogy Anthonyval megbeszéltem, ránézünk komolyabban a cucc körmére. Erre sort kerítettünk tegnap este. Ami kiderült: a hangszóró forrasztása volt gyárilag olyannyira lesilányítva, hogy nem bírta - többek között - az A-ra lehangolt H húrom miatti nagy amplitúdójú kilengéseket és megadta magát részlegesen. Hatalmas adag régivágású, ólmozott forrasztó ónnal örökkévalósítottuk, és azóta minden kerek. Mindazonáltal szerintem elég hülye megoldás ez, hogy a forrasztott rész is mozog, na mindegy. Az alu tölcsérből nem engedünk!
Régi álmom vált valóra a csöves padlóeffekttel is, amit sikerült beszerezni, egyenesen USA-ből. 
A torzított hangszínnel egyelőre viszont nem vagyok megelégedve, hiába csöves a torzítás, ezt még állítgatni kell ahhoz, hogy azt mondjam, százas. A tiszta hangok viszont baromira bejönnek. Ennyire tiszta, mégis telt és testes, egyúttal a csilingelős magasakat sem nélkülöző hangot eleddig nem sikerült másképpen produkálni. Zúz rendesen.

Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page