vasárnap, március 07, 2010

Műemlékrombolás legálisan?

Nem, ez nem valami Kelet-Hátasztáni történet. Sanya haverom ért vissza ide Angliába a hírrel szülővárosomból, Pécsről. Az EKF project előrehaladtával (mely projectet nyugodtan nevezhetjük Toller Agyhalott Lacika megvalósult rémálmának) ugyanis az egész város egy hatalmas vakondtúrássá változott már elköltözésünk idejében. Azóta a helyzet nem javult. Mondták, hogy 2010-re minden szép lesz és jó.
Láttam pár fényképet.... Siralmas! Nem hogy javult volna a helyzet, hanem rosszabbodott!
Sőt, egyenesen kétségbeejtő, hogy például mi történt a Tettyei Romoknál.....
Kérdezz bárki pécsit, aki nemrégiben járt arrafelé.
A romok, melyek a 15-16. században még egy érseki palotát alkottak, és háborúk tépázták ugyan, de még állottak jórészt, most hirtelen eltűntek.
Érted: amit nem sikerült többek között két világháborúnak teljesen elvégeznie, azt Toller úr agyréme megvalósítása érdekében sikerült néhány hozzáértő kéznek. A romok kb 50%-a nem áll már ott.
Ha nem a saját szememmel látom a pusztítás nyomait, lehet, el sem hiszem...
De felmerül azért a kérdés, hogy mennyire legális dolog ez, és hogy a tetteseket nem lehet-e ezért felelősségre vonni.
Nem, nem a traktoros Janira gondoltam elsősorban, aki a havi nettó hatvanért beült a gépbe és megnyomta a gombot és meghúzta a kart. Hanem arra, aki például az utasítást adta neki. Vagy aki a tervezőasztal mögött ezt megalkotta. De legfőképp arra, aki ezt az egészet megrendelte....

Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page