hétfő, március 29, 2010

Delikát

Nemrégiben vettünk egy új kocsit, egy Mitsubishi Delica-t.
Teljesen korrekt eddig, ugyebár.
Épp csak az előző tulaja nem volt az.
A próbakörnél kicsit csúszott az ékszíj, de azt mondta, nemrég lett felrakva egy új és ez még normális, és pont egy hónapja volt a nagyszervíz olaj- és szűrőcserékkel, miegyébbel. Egyébként az MOT-n, azaz az itteni műszakin egyből átment a vásárlás napján.
Az ékszíj miatt azonban elvittük szervízbe, gondolván, nézzenek már rá, és ha kell, húzzanak egy picit rajta.
Itt ért az első meglepetés. 
Nem hogy nem új az ékszíj, de a 3-ból egy hiányzik, egy másik pedig már annyira szét volt kopva, hogy beesett a tárcsa közepéig és ezért csúszott, ezért volt a hang. Húzni sem lehetett, nem volt már hova, maximumig ki volt húzva a cucc. Mivel nem volt kapásból ilyen méretű szíja a szerelőnek, otthagytuk, s kértük, nézze már át. 
A következő meglepetés az olajcserés kamu volt. A 8 és fél literből csak 4 lityi lötyögött benne, és a már rozsdás szűrőtől darabos volt. Ezt követően (vagy ez előtt? ki emlékszik már a sorrendre) a levegőszűrő fekete színe már nem okozott különösebb meglepetést. 
Az viszont igen, hogy a generátor tegnapig még új ékszíjjal sem adott le töltést. Ez mondjuk lehet az elszenesedett 100Amperes biztosíték hibája is akár (okokat lásd ékszíj címszónál), de legrosszabb esetben nem árt túrni egy másik generátort sem. Most épp a szerelő srác jelzésére várok, mit kell még beszerezni. 
A turbócsövek pedig olcsó műanyag kábelkötegelővel voltak megfogatva a fémbilincsek helyett... Ha szaki csinálja, legalább a kilógó végeket levágja, szóval ez is sufnituning volt.
Egyébként úgy nyilatkozott, ezt a pár apróságot leszámítva nagyon egyben van a kocsi és jó vétel volt. Ez meg itt Angolában mindenkivel előfordulhat....

A kipofozott darabról majd teszek fel képeket.

Magyarisztáni túra induló időpontja május elejére tevődik a már kipofozottal. Tervezett időtartam megközelítőleg egy hét. Hogy melyik irányból közelítődik meg, az még kérdéses.

Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page