csütörtök, január 07, 2010

Nyisd meg a jégcsapot!

Ma reggelre már nem a pluszegy volt a nyertes, mert ma mínusz 1 és mínusz 3 közt lengedezik a higanyszál a Bónömót vedör szerint.
Ezzel semmi gond, mondhatná bárki, aki nem szokott hozzá még az angliai építészet remekbe baszott szabott műveihez.
Ugyanis reggel a konyhába kimenvén és a vízcsapot megnyitván a nagy semmit sikerült elérni, mint oly sok embernek úgy általában az életben.
A lakásnak két vízórája van, ahol víz van az pedig egy konyha és két fürdőszoba. Ez oly módon oszlik, hogy az egyik fürdő és a konyha van egy körön, a másikon csak a másik fürdő. Namármost, a konyhában és vele egy körön levő fürdőben se kép, se hang. De leginkább víz sem. A másik fürdőben pedig minden a legnagyobb rendben...
Na hát akkor keressük végig a vizes számlákat, hátha véletlenül elsiklottunk volna valami sürgős befizetnivaló felett (ugye nem jellemző, az ember általában tud az ilyesmiről) - negatív. Persze egy ilyen országban, mint Anglia, nem hinném, hogy előbb kapcsolnának ki, mint felszólítanak... De legalább megvan a telefonszám.
Felhívom a szügyfélszolgálatot, és hát nem tudnak mit mondani. Van ugyan egy csőtörés tőlünk 3-4 km-re, amitől ott a környéken kisebb ugyan a víznyomás, de az nálunk már nem szabad, hogy érzékelhető legyen. Csakis befagyás lehet, de azért kapcsolnak valaki mást, hátha ő többet tud.
Lényeg a lényeg, ők nem jönnek ki ilyen esetben, viszont eligazított a fiatalember, hogy ahol a vezeték a lakásba érkezik, érdemes (kapaszkodj!) a csövet melegvizes palackkal (hot water bottle, amivel a takaró alatt fűtenek) körbevenni, illetve hajszárítóval némileg felmelegíteni. Ennyit lehet tenni, hogy a minőségi (és azért valljuk be, nem olcsó) szolgáltatás ismét működjön...
Nem lett volna egyszerűbb az építéskor gondolni ilyesmire és leszigetelni?

Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page