csütörtök, december 10, 2009

Az angolok és a vezetés MDCCLXVI. fejezet: Parkolás és kisautó-komplexus

Elérkeztünk az emmdécécéellikszvéí-edik fejezethez sorozatomban.
Immáron köztudomású, hogy az angolok (sípszó) nem tudnak vezetni. Nem ismerik az itteni kreszt, a legkevésbé sem.

Iskolából ma reggel visszafelé jövet (mert azért két buszmegálló ide, vagy oda, mégiscsak gyorsabb kocsival, ugye) a dupla körforgalomnál mérgelődtem egyet, immáron nem tudom, hányadszor ma reggel, mégpedig azon a helyzeten, amikor a kedves istenbáránya úgy megy be a körforgalomba, hogy előre látható, hogy a kiútként választott kijárat úgy be van dugulva, hogy nem fog tudni normális időn belül kijutni. De ettől még csakazértis bemegy. És annak rendje és módja szerint ott ragad. De nem ám úgy, hogy te a másik oldalon be tudj menni , és a harmadikon meg ki. Nem. Előtted fog ácsorogni. Ilyenkor még a szakavatott birkatürelműekben is (merthogy istenbárányaihoz birkatürelem kell) felmegy a pumpa, még ha nem is ültek a vécé mellé reggel, és megnyomkodják a dudát (vagy legalábbis a gombját) néhányszor. (Legaranyosabb, amikor visszadudál és még morcos képet is vág hozzá. Iyenkor némelyek még szívesen ki is szállnának. Leghatásosabb, ha AK47-esnek álcázott játékpuskát is viszel magaddal és a megijedt fószer előtt az ablaküvegen landoltatsz egy tapadókorong-lövedéket.)

De a parkolási képességeikről eleddig még nem nagyon esett szó. Pedig..........

Ezen eset előtt az iskolánál pont azzal szívtam, hogy Viktor sulija egyik tanerőnénijének az autójától ki tudjak kanyarodni. A zsákutca legzsákjában az egyik oldalon ilyen 60°-os szögben kialakított parkolóhelyek vannak, mögöttük az általános suli kerítése egy kis félméteres füves szakasznyi késleltetéssel. A zsák-út másik oldalán járda, ahová a többi istenbáránya szokott fél kerékkel felállva parkolni. Akkor is, ha hátul még sok hely van a 60°-osban.
A fentebb említett tanerőnéni 60°-on parkol (amely állítás első szemrevételezésre, szögmérő nélkül is tévesnek bizonyul, ha jobban megnézzük, mert a csíkokkal sem tud párhuzamosan állni). Kis méretű sportkocsija van, kabrió-embrió, lapos és rövid. Mivel rövid, ezért könnyű elférni tőle - gondolná bárki.
Frászt!
Tanerőnéni nem hogy nem áll rá a félméteres füvesre, de még a betonnál is ráhagy fél métert - ily módon alaposan kilógva a közlekedőfolyosóra. Ha elé parkol egy szülő, az út túloldalára, lehetetlen elférni köztük-tőlük.
A leglehetetlenebb kiállni a mellette (beljebb) levő parkolóhelyről. Főleg, ha melléd is álltak és a tanerőnéni előtti szülő mögé is. Ez esetben egyetlen megoldás van: megvárni, amíg a szülő odébbáll járgányával...

Vicces egyébként, hogy a hosszú kocsik nem lógnak ki annyira, mint a kis méretűek...

Hümm... olyan ez, mint a kispénisz-komplexus? Mivel kicsi van neki, azt szeretné, ha több figyelmet kapna...?

Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page