vasárnap, június 14, 2009

Voivod: Infini

2009. június 23-án jelenT meg.
Szóval, mivel illetlenség lenne hosszas, kimerítő kritikát írni egy még meg sem jelent lemezről, na és persze mert nem is tisztem ilyesmivel szolgálni, ezért ettől most (is) eltekintek.

Mivel a kedvenc bandámról van szó, ide-s-tova 1988 óta a legnagyobb kedvenceim, ezért meg fogom venni a lemezt, ahogy kijött. (Lehet, hogy már nem Magyarhonban...) Azonban egy kedves barátom jóvoltából sikerült előbb megszereznem. (Hála az internetnek, Kodály szavai szerint történik minden manapság, de azért vannak olyan estek, mint a Voivodé is, amikor kivételt is teszek és lemezt is veszek... Hehe.) Egyből a kedvenc lemez lett. Még megjelenése előtt.

Ugye ismeretes előtted is a történet: 2005. augusztus végén Piggy, a gitáros az örök zenészmezőkre távozott súlyos betegsége miatt, azonban még mielőtt elment volna, felgitározott több lemeznyi anyagot és megbízta a dobosukat, hogy intézkedjen a megjelenésről.

A Katorz volt az első ebben a sorban, és most itt az Infini, amelyet ugyan utolsónak mondanak sokan, ám 2005-ben 3 lemeznyi anyagról volt szó és közel 40 dalt emlegettek. Szóval, szerintem nem kizárt a folytatás.

A lemezen szereplők:

Snake Denis Bélanger - ének,
Piggy Denis D'Amour - gitár,
Jasonic Jason Newsted - basszusnyenyere,
Away Michel Langevin - dob.

Szakavatottak látják, hogy majdnem az eredeti gárda, egyedül az ex-Flotsam/ex-Metallica Jason a kakukktojgli, a többiek már 1983-ban együtt játszottak Voivodként.

Közben pedig már turnéznak is a srácok, és megint csak majdnem az eredeti felállással. Mégpedig Piggy helyett egy Dan Mongrain nevű fickó játszik a hathúroson, és a bőgőt nem Jason kezeli, hanem Blacky, azaz Jean-Yves Thériault.

És 23-án, a lemezmegjelenés napján pont Budapesten lesznek...

Nagy a kísértés...

Egyetlen alkalommal volt szerencsém látni a csapatot, akkor pedig az Eric Forrest (bass+ének), Piggy, Away trió formátumban, 2000. március 15-én az E-Klubban, Bp-en... Meghatározó élmény volt számomra. Sajnáltam, hogy nem az eredeti felállásban láttam őket, hogy Snake és Blacky nem voltak ott, de most ők jönnek.....................

A lemez tracklistje:
1. God Phones
2. From The Cave
3. Earthache
4. Global Warning
5. A Room With A V.U.
6. Destroy After Reading
7. Treasure Chest
8. Krap Radio
9. In Orbit
10. Deathproof
11. Pyramidome
12. Morpheus
13. Volcano

Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page