szombat, június 06, 2009

Újabb szociális bolt nyílt Pécsett

Ma politikasemleges témát akarnók választani, már amennyire ugye lehet, hiszen kaNpánycsÖnd van.

Nem olyan rég értesültünk arról, hogy országszerte újabb és újabb ún. szociális boltok létesülnek, melyek főként a hazai termékek forgalmazására szakosodtak (persze olyat is tartanak, ami kell egy boltba, de nincs belőle hazai, de a lényeg a hazai termékek), a hagyományos nagykereskedői-léhűtői profitlefölözős körök kizárásával, lehetőség szerint közvetlenül a termelőtől a vásárlóig juttatva a portékát. A "lehetőség szerint" kitétel az előző mondatban pl. a déligyümölcsökre és hasonlóakra utal, ahol ugye egy közbülső láncszem azért kényszerűségből megmarad. Ahol lehet, viszont tényleg a termelőtől jön a cucc.

Pécsett eleddig csak Meszesen tudtunk egy ilyenről, ami ugye a város legtúlsóbbik fele is - és sajnos "egy bizonyos etnikum" által elfertőzött környék. (Nem, nem a besenyők...)

Az árak emberbarátabbak a "hagyományos boltokéinál", hála a nagykerek kikerülésének, és így a vásárló is sokkal elégedettebb. Nem beszélve a termelőkről, akiknek nem csak azok a fillérek és morzsák jutnak, amit a nagyker, vagy a felvásárló hajlandó nagy kegyesen, de persze minimálisan megfizetni.

Az új bÓt a Csontváry u. 10. szám alatt fellelhető, ha valaki ezt nem tudná hol van, (mi is tévesen a Pázsit Üzletházban kerestük először), a http://maps.google.hu/ oldalon beírhatja keresőbe a címet és már mutatja is - a volt bérletpénztár melletti volt videotéka helyén van egyébként.

Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page