péntek, június 19, 2009

Boci, boci, tarka

Egy újkeletű jelenség - és ez most NEM lamentblog - ütötte felfelé a fejét a minap. Egyszer csak kedd délután arra lettünk figyelmesek, hogy érdekes zene szól odakint valahol. A Bocibocitarka gyerekdal valami gyerekkórus előadásában, némi hangszeres kísérettel és egy-két, tehén általi belebőgéssel. Először valamelyik gárgyult szomszéd újkeletű elmeháborodására gyanakodtunk, de aztán az ablakon kitekintve megpillantottuk a valóságot.

Termelői tej házhozszállítás zajlik imígyen, kérem szépen, kedden és csütörtökön, Magyarszékről egyenesen a Pécsi Kertvárosba, és már a második napon sokszor többen gyűltek flakonokkal a kocsi köré, mint kedden. A szintén csütörtökön járó Family Frost (fagyis) ehhez képest kispályás kispados mellékszereplő dublőre lehetne - pedig már nyár van, és elvileg ez az ő szezonjuk...

A lényeget nem mondtam. Nem elég, hogy termelőtől jön a cucc, a nagyipari felvizezős hókuszpókusz elkerülésével, vagyis tápanyagban dús, eredeti, minpőségi árut kap az ember, de még ráadásul szemtelenül olcsón is. 160 Ft/l - ez kb. a másfél százalékos utánzott-herélt bizarr fehér ipari lötty akciós ára a közeli multiláncnál... ;)

==============================
Utólagos kiegészítés (2009. 06. 23. 19:13)
==============================
Csak utóbb tudtam meg, a napokban az előzményt, miszerint ez a házhozszállítási akció tulajdonképpen arra válaszul "keletkezett", hogy a multik uralta rablóvilágban 40%-kal csökkentették a tej felvásárlói árát - ezáltal mintegy rákényszerítve az élelmesebb gazdákat erre az ellenlépésre. Nagyon jól tették, hogy kezükbe vették az irányítást, és szívből kívánom, hogy járjon sikerrel a mozgalom és szűnjön, vagy legalábbis gyengüljön a multik uralma városainkban, falvainkban, és a hazai termékek, akár a "piac" minden területén, hasonló győzelmet arathassanak. Jó ez a fogyasztóknak és a termelőknek egyaránt. Mintaértékű a társadalom minden rétege számára. Le a parazitákkal! ;)

Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page