szerda, március 04, 2009

A játszótér

A mellettünk levő ház előtt található játszóra szoktunk mastanában Botival átugrani. Sokáig nem nagyon szerettük, nem is tudom miért, inkább a többit részesítettük előnyben.

Még a nyolcvanas évek közepén-végén épültek ezek a házak, a játszótér is akkor létesült. Egy kör alakú homokozó, beton izével a szélén végig, eredetileg fém mászókák voltak benne, de egy ideje fára lett cserélve.
Jellemző, hogy kb fél-egy évvel az új mászóka üzembe helyezése után a zöld műanyag csúszdát ellopták. (!!!) Rövidesen egy piros került a helyére. De nem is ez az érdekes.
A házból kirontó ebek, mint Boti legújabb "haverja", a Zsömle is, megörülve, hogy ürülhetnek, a homokozótól alig pár méterre könnyítenek magukon. Persze nem ők a ludasak, én alkalmassági vizsgához kötném az állattartást, és komolyan tiltanám tőle a panelban élőket...
A legszebb mégis a cigarettacsikkek és egyéb szemetek gyűjteménye. Itt a környéken nem igényesek arra az emberek, hogy ha valami szemét elhagyja a kezük ügyét, azt szemetesbe hullajtsák. Amerre állnak, kiesik a kezükből.
Mint tegnap is az a nagypapa (vagy déd? Korából ítélve bármelyik lehetett...), aki ifjait fociztatta az úttól alig 10-20 méterre (Persze sokkal beljebb is mehetett volna, ahonnan nem gurul ki a labda az útra, de minek? És persze vannak kijelölt "majomketrecek" is a foci számára...), a csikket gondosan eloltotta a játszó melletti fa törzsén (legalább idáig eljutottunk, hogy egyáltalán eloltja...), majd a fűben helyezte végső nyugalomra.
Hát így megy ez.

Kérdezheted, hogy ha ilyen, akkor miért megyünk le erre a játszóra.
Mert az összes ilyen, és azért valahová csak kell menni a gyerekkel. És ez még úgy - sajnos - a normálsiabbak közé tartozik...
Tegnapi gyöngyszem:
Boti egy gallyról lehúzott hánccsal egészítette ki játékarzenálját. A háncs volt a kígyó. És a kígyó szófogadatlan volt. Mondta is neki a magáét:
-Kídó! Ne másszáj fej a mászókája! Kídó! Hánszoj mondjam? Piszkos lesz a kezed! (rémülten)Kídó!!! Hová jett a kezed???

3 megjegyzés:

Judit írta...

Ezen akkorát nevettem! :)))

Judit írta...

Jah, nem a játszótéri körülményeken... :P :)

AtonHotep írta...

Hát, én is néha csak nézek nagyot vigyorogva, hogy miket nem dumál össze a csávó.. :D Nem lehet mellette unatkozni, az biztos! :D

 
Locations of visitors to this page