hétfő, február 16, 2009

Morbid?

Útban az iskolába és vissza mindig egy emeszpé iroda mellett visz el utunk. Az iroda ablakaiból mintegy kirakatból vigyorognak ránk a képviselők fényképei. Közismert talán, hogy városunk polgármestere nemrégiben súlyos betegsége miatt jobblétre szenderült. (Egyesek valamiféle átok beteljesülését vélik látni abban, hogy először a várost durván kirabló elődje karambolozott és nyomorodott meg, most meg ő járt pórul... Rossz nyelvek szerint ő sem volt különb sokkal elődjénél. A Tubes-radar ügyben tett nyilatkozatai és a hozott döntései szembenállása pl. ezt alátámasztják. De ez csak egy példa a sok közül. Szokták mondani, hogy "halottról vagy jót, vagy semmit - de ez csak a latin eredeti félrefordítása. Eredetiben halottról vagy igazat, vagy semmit. Hát, azt hiszem, így nem lövünk túl a célon.)
A lényeg, a középpontba állított hatalmas fényképére nem gyászkeret, hanem csak egy fekete szalag került, mégpedig eléggé szerencsétlenül pozicionálva. A bal oldal közepétől indul a jobb alsó sarokig. (Azóta már a felső felfüggesztés le is esett és csak ott fityeg a kirakatban... Biztos a feltámadást várja...)
Múlt héten egyik nap gyermekeim egyike szóvá is tette, hogy hát ez meg micsoda.
Miután elmagyaráztam neki a valódi okát, átkapcsoltam durván tiszteletlenbe és Boborjántól és Naftalin Ernőtől kölcsönzött hanghordozással imígyen szólottam:
"A törvénytisztelő polgármester azzal hívja fel a figyelmet a törvények betartásának fontosságára, hogy a kirakatban is beköti a biztonsági övet."

Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page