péntek, január 16, 2009

A Naptehén térde II. - Halszagú hó kutyaszarfoltokkal

Megtörtént! Megvolt az idei tél első szánkózása tegnap, az esti órákban. Minden résztvevő rendkívül élvezte. Egy db szánkónk (Naptehenünk) van, de már nem fejlesztjük a "járműparkot", erre az időre, amit az országban töltünk, már nem érdemes. És van még két "popsitepsi" néven elhíresült alkalmatosság is. :D A szánkó értelemszerűen Boti+1fő számára volt hozzárendelve, ahol a +1-es személy forgó rendszerben lett megoldva. A végére Boti leszállt a szánkóról és csak futkosott a nem túl mély hóban, aztán egy alkalommal rákezdett a legújabb dumájára, amit nem tudjuk, honnan szedett. Fut lefelé a kisdombon és kiabálja:
"Én vadjok.. jendőjszég... tjabanttal!" A műsor osztatlan sikert aratott.

A hóban bukdácsolás során megfigyeltem, hogy a csupán néhány órás hó is már helyenként igencsak meg van tarkítva. Hiába az önkormányzati rendelet, miszerint a kutyasétáltatás eszközparkjában jelen kellene lennie a nejlonzacskónak és a lapátnak, ez a kutyatartókat nem igazán érdekli.

Számomra amúgy is "érdekes", hogy miért hivatkozik valaki arra, hogy ő szereti az állatokat, amikor panellakásban tart nagytestű, nem éppen szobakutyának való fajtát. Persze a kutyákra mérges, aki a piszokba lép, de érdemesebb lenne az ebtartókkal disputálni, és keményen szankcionálni őket. Az is persze gáz, amikor kutyaugatásra ébred az ember hajnalban, pl szombaton, vagy vasárnap, amikor egyébként tudna pihenni.

Az igazi meglepetés viszont akkor ért, amikor egy alkalommal elveszítettem az egyensúlyomat a lejtőn. Egy pillanat múlva már talpon voltam, de közelről szimmantva egyet, igencsak orrbavágott az a halszag, amit a hó árasztott. A gyerekek is megerősítették, hogy így érzik, és otthon, a levetett havas ruhák is mind ezt a stinky fish bűzt árasztották...

1 megjegyzés:

Judit írta...

Boti dumája szenzációs! :)
Halszagú hó? Több mint érdekes... a kutyakakákon meg sem lepődöm.

 
Locations of visitors to this page