péntek, október 17, 2008

Vajon az űrből nézve lakható a Föld?

Asztronómerek,,, na jó, inkább nem fajtalankodom a nyelvvel,,, szóval,,, csillagászok azt kutatják, lakható-e a Föld...
Érdekes...
És a következtetések mik lesznek vajon?
.
Oké, anglikánus nyelvezeten nem olvasó olvasóim kedvéért pár mondatban összefoglalom: egy űrbéli szerkezet segedelmével vizslatjáka Földet, amiről tudjuk ugyebár, hogy lakott, és hát megpróbálják kideríteni, miből is lehetne onnan kintről rájönni, hogy ez a bolygó lakható/lakott.
Ügyes dolog ez, mert hasznosítható lehet a mienkhez hasonló típusú életnek a Földön túli kutatásában.
.
Persze csakis "exobolygókról" lehet majd szó, a Naprendszerben már nem érdemes körülnézni, itt nem lakik senki rajtunk kívül, erről teljesen megbizonyosodtunk már... (A hivatalos amerikai szervek nyomására a tudományos világon kényszeresen átpasszírozott nézet szerint legalábbis...)
Ott van például a Merkúr. Elmentünk mellette már kétszer is, fényképezőgépet tartalmazó robotűrhajóval. A felszínének már csak az egyharmada ismeretlen számunkra, mindent láttunk több tíz kilométeres távolságból.
És itt jön képbe ez a kísérlet.
Ugyanilyen távolságból a Földön vajon mi látszik?
Szerintem a nagy büdös semmi. ;)
Auz űrből a Föld is ugyanilyen frankó, lakatlan bolygónak néz ki. Hidd el! ;) Több tíz (esetenként többszáz) kilométerekről fotóznak ám... ;) Egy város is csak érdekes "vízfolyás", vagy "lávakiömlés" alakította felszíni képződmény ám! ;)
Persze az átlag amerikai, a fogyasztói társadalom netovábbja, aki ha szembe futnak vele sikítozva, hogy "segítség, cápa", akkor futni kezd az irtózatos veszély miatt,,,, na ő biztosan csakis valahol k.messze fogja tudni elképzelni az értelmes életet.
És hát tőle messze is van... ;)
Legalább ennyire messze... ;)

Nincsenek megjegyzések:

 
Locations of visitors to this page